Харлем Госпъл Хор изнася концерт в памет на Майкъл Джексън в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:16 / 10.09.2009
928
Най-известната госпъл формация в Америка - Харлем Госпъл Хор - хорът, в който покойният крал на попа Майкъл Джексън е пял като дете и формацията, която лично настоящият президент на Америка Барак Обама избра да подкрепи предизборната му кампания, ще посети четири български града, сред които и Бургас, в рамките на световното си турне в памет на големия Майкъл Джексън под надслов "Концерт на надеждата". Бургазлии могат да посетят концерта на 11 ноември залата на Операта.

Билетите за ексклузивните концерти на Харлем Госпъл Хор у нас са вече в продажба и могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim, магазини Германос, М Свят и Пикадили на цени между 20 и 50 лв.

Хорът е основан през 1986 г от Алън Бейли, работил с Джаксън Файв през 70-те. (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем и събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.

Музиката на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява стотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афро-американската култура и вдъхновяващата музика, наречена Госпъл. Всяка изява на Харлем Госпъл Хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за детска благотворителност.

В този век на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем. Музиката на Харлем Госпъл Хор е освободена, зареждаща с радост и вдъхновение. Госпъл химните на момичетата и момчетата от хора докосват дълбините и на най-суровата душа и я издигат до ангелски висини - всяко изпълнение оставя публиката без дъх.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).