Градоначалникът на Несебър показва ретро автомобил

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:26 / 21.08.2010
766
Ретро парад ще се проведе днес в Несебър. По традиция возилата ще се съберат на провлака, ще обиколят полуострова и ще заминат за Слънчев бряг. За радост на туристите изложението на главната алея в курорта ще продължи час и половина. Шествието от стари коли и мотори ще се отправи към несебърския площад "Месамбрия", където по традиция ще бъдат раздадени наградите.

Мотоциклети от двата фронта - руски и немски, ще се съберат в курортния комплекс Слънчев бряг и ще застанат един срещу друг с картечниците си на главната алея към морето. Атракцията до емблематичния хотел "Кубан" ще бъде част от седмото издание на ретро парада на Клуба за старинни и класически превозни средства в Несебър.

Немската машина от 1942 г., конструирана за нуждите на Вермахта през Втората световна война, беше най-обсъжданият мотор на миналогодишния парад в община Несебър. Моделът Zundapp KS 750 е създаден по поръчка на легендарния генерал Ервин Ромел, известен с прозвището Пустинната лисица. Това е първият мотор с хидравлични, вместо с механични спирачки, с предавка към коша и задна скорост. Собственост е на двама братя от Габрово.

Срещу тях сега се изправя велинградският свещеник Антон Добрев с руското копие на BMW R-71. Това е известният мотоциклет М-72 с картечница, произвеждан от 1945 до 1970 г. Отец Добрев е реставрирал возилото в продължение на две години в двора на църквата "Св. Троица", най- старият храм в Чепинската котловина.

Най-старият автомобил, който ще бъде показан на парада идва от известния колекционер Тодор Деляков от Поморие. Той ще дефилира със своя "Форд-Т" от 1910 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).