Флеър барманът Николай Вангелов гостува на "Тази сутрин“ и приготви коктейли за водещите на bTV Златимир Йочев, Валери Генов, Виктория Готева и Борислав Лазаров. При пристигането си в студиото специалистът по напитки направи бързи снимки на четиримата, които след това декорира към коктейлните чаши.
"Барманството има много общо с доброто домакинство и гостоприемството. Влизайки в баровете, хората се доверяват на нас. Всеки един професионален барман пресъздава напитките в чашите си. Показва умело какво може“, коментира той и допълни, че е сервирал коктейли на гости в движещ се трамвай, във влак и в самолет.
"Дефиницията за коктейл е алкохол, захар, горчива съставка и вода. Водата идва от разводняването на напитките и смесването на напитките с леда“, посочи Николай Вангелов.
Той приготви в ефир моктейли – коктейли без алкохол.
"Безалкохолните коктейли се появяват още през "Сухия режим“, когато барманите умело започват да сместват сиропи, различни сокове и безалкохолни напитки, за да задоволим сетивата и мозъка за коктейли“, разказа специалистът.
"Сладко-киселият вариант е най-предпочитаната комбинация“, каза той и в студиото използва сироп от ягоди, свеж лимон, тинктура от свеж лимон, хвойна и веган белтък. Ще излъжем сетивата, че консумираме джин. Необходими са 10-12 секунди, за да се смесят добре напитките и да се получи добър шейк. Вътре в този коктейл имаме свежест, пикантност, флоралност“, сподели Николай.