Георги Христов и Джони Фалконе пожелават "Щастлива Коледа" в дует

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 02.12.2010
619
Георги Христов и Джони Фалконе претвориха в коледна песен тоталния хит в американския ефир отпреди половин век "Be My Baby" на легендарната формация The Ronnetes. В новата си версия песента носи заглавието "Feliz Navidad, mí amor" ("Щастлива Коледа, моя любов") и се изпълнява на испански език.

С оригиналното си заглавие "Be My Baby" е записана в средата на 60-те години на миналия век и е покорила всички класации по онова време. Неин композитор е големият продуцент и автор на песни Фил Спектър, който е в основата на популярността на групата. Спектър има повече от 25 Топ 40 хита между 1960 г. и 1965 г., а по-късно работи с изпълнители като Тина Търнър, Джон Ленън, Джордж Харисън и др.

През годините "Be My Baby" има няклоко римейка, като един от тях е на Шер. Георги Христов и Джони Фалконе реализираха своята версия в едно от студиата на италианския импресарио и продуцент Rolando D`Angeli в Рим, който е и мениджър на нашия певец за Апенините. Бившият китарист от групата на Челентано е продуцент на дуета от италианска страна, а Георги Христов - от българска.

"Feliz Navidad, mí amor" е вторият сингъл на Георги Христов и Джони Фалконе. Първата им песен "Hey Boy, Hey Girl" излезе в дебютния албум на италианката, който се разпространява на европейския пазар, и бе пилотният сингъл от него. Композицията ще бъде включена и в предстоящия диск на Георги Христов, планиран да излезе на пазара през следващата година, когато певецът ще отбележи малък 30-годишен юбилей от началото на своята звукозаписна дейност.

Тези дни Георги Христов е в режим на усилени репетиции за концерта си "Една Коледна нощ" на 16 декември в зала "България". С органиста Велин Илиев са се състредоточили върху няколко композиции, които ще представят в акустичната част на концерта. Певецът подготвя и изпълненията си с детската вокална група "Бон Бон" и балет "Веда - Джуниър", които ще бъдат негови гости.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).