Георги Черкелов и "Българе" в Летния театър утре

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35 / 14.07.2010
715
Големият актьор Георги Черкелов ще излезе на бургаска сцена утре вечер за да разкаже от името на героя си за България. Доайенът на българското кино и театър заедно с танцьорите от единствения частен фолклорен ансамбъл "Българе" ще представят възстановения, специално на 80-годишнината на твореца, спектакъл "Това е България". Турнето на ансамбъла започва от Бургас, а ръководителят му Христо Димитров обеща над 2 часа грандиозно танцово зрелище.

"Това е България" ще бъде показан в цял мащаб с всички картини от действието включително и тази за магичната Странджа и уникалните нестинарски игри.

"Българският народ е целунат от Господ, той притежава осмото чудо на света- най-богатият фолклор на земята. Целта ни е да съхраняваме и популяризиаме това богатство", каза Христо Димитров. По думите му пред публиката в Бургас утре в 21 ч. ще излязат най-добрите танцьори на България, почти всички завършили хореографски училища и специализирали в Пловдив и Благоевград.

30 души екип и 10 солисти-музиканти ще пресъздадат моменти от историята и традициите на различните етнографски области на страната ни. Солистка на ансамбъла е Албена Вескова. Димитров съобщи, че спектакъла ще има и екранна реализация до края на годината.

"На това представление отивам с голямо удоволствие, откакто са ме приютили в този ансамбъл те са станали моето семейство"-сподели в Бургас Георги Черкелов

Носителят на почетен "Аскеер" за цялостно творчество получи картина от Община Бургас, която е съорганизатор на спектакъла.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).