Фотоизложба, представяща български храмове, откриха в Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:48 / 11.07.2010
604
Фотоизложба, представяща български храмове, откриха в Созопол. Изложбата може да бъде видяна в Морската градина до храм "Свети Зосим" в морския град. Автор е студентът от Богословския факултет към СУ "Климент Охридски" Светлозар Стоянов. Изложбата се организира със съдействието на община Созопол и е част от юбилейните празници, посветени на 2620 години от създаването на града.

Той разказа, че фотоизложбата съдържа 90 снимки на православни храмове, манастири, скални църкви и стенописи в България. Снимките са събирани в продължение на 12 години. Основната цел, която си поставя авторът, е образователната.

"Моето любопитство и неизвестност за самата наша България ме накараха да започна събирането на тези снимки. Направих така, че и други хора да могат да научат, да популяризираме нашата държава, да покажем какво има България, да го разкрием не само пред чужденците, но и пред себе си", обясни Светлозар Стоянов.

Изложбата ще остане в Созопол до 24 този месец. Предстои фотосите да бъдат представени още в Копривщица, Силистра и Добрич.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).