Филмът на фронтмена на Юрая Хийп за Бургас готов, снима нови 4

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:04 / 19.05.2009
957
Легендарният рок изпълнител, вокалист на групата "Юрая Хийп", пристига отново в Бургас, за да продължи заснемането на четири нови филма от документалната поредица. Той ще кацне на летище Бургас днес, 19 май, в 19.30 ч. Режисьор на поредицата е Мартина Чачевска.

Първият филм от поредицата бе посветен на Бургас и вече е готов. Вчера по случай рождения си ден кметът на Бургас Димитър Николов получи „нулевите" копия от него. „Филмът е отличен и ще бъде интересен не само за чужденците, но и за самите бургазлии. Джон Лоутън ни разказва и показва неща за любимия ни град и прекрасната природа около него, за забележителностите и чудесните му хора, които ние в забързаното ежедневие почти не забелязваме или сме позабравили" - каза Димитър Николов.

Програмата на Джон Лоутън отново е много напрегната. Легендарният изпълнител вече доказа, че въпреки статута си на световна звезда, е земен и сърдечен човек, който не само умее да работи много организирано и дисциплинирано, но и да създаде творческа и непринудена атмосфера на целия снимачен екип.
Сега снимките ще бъдат в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Филмите показват как изглежда страната ни през погледа на един чужденец. В тях се акцентира на древната история на различните градове, красотата на уникалната природа на Югоизточна България, фолклора и гостоприемството на сърдечните хора, живеещи тук.

На 19 май от 11.00 ч. рок легендата ще заснеме началото и края на новия филм. Той ще се снима на връх Китка от който се открива великолепна панорама към целия Бургаски залив и зеленото море на Странджа, съседните морски селища и сгушените навътре села. Джон Лоутън лично ще шофира "Лада Нива", с която ще обиколи по-труднодостъпните райони.

На 21 май от 10.00 ч. в Джон Лоутън ще присъства на тържествената сесия в Приморско, а от 12.30 ч. ще бъде гост на чужденци, които живеят в с. Веселие. В 20.45 ч. На площада в Приморско Лоутън ще демонстрира, че вече е усвоил стъпките на традиционното българско хоро, а по-късно ще снима мистичните български нестинарски игри.

На 22 май от 9.00 ч. в граничното селце Резово Джон Лоутън ще узнае как са живели българите през епохата на т.нар. „социализъм". Малко по-късно същия ден в Ахтопол възрастен човек ще му разкаже спомените си. От 18.00 ч. ще участва в церемонията по откриването на новата общинска сграда в Приморско и ще вземе интервю от кмета Лиляна Димова.

На 23 май от 9.00 ч. Джон Лоутън и екипът на филма ще снимат уникални образци на странджанската архитектура в с. Кости, а в 13.00 ч. - етнографската сбирка в с. Бродилово, където ще дегустира ястия от традиционната местна кухня. В 16 часа на същия ден Лоутън ще бъде вече в Царево, за да заснеме забележителностите на града и да интервюира кмета Петко Арнаудов. На 24 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще присъства на тържествата, организирани от Община Бургас по случай Деня на славянската писменост и култура, ще направи и разширено интервю със заместник- кмета по образованието на Община Бургас. Отново на 24 май от Джон Лоутън ще се включи в празничното шествие в Карнобат. А от 12.00 ч. ще вземе интервю от кмета на Карнобат Георги Димитров.

Джон Лоутън участва в документалната поредица на СКАТ не само като водещ, като гид, който разказва на нашия край и неговите хора. Лоутън участва и в изготвянето на сценария. Сам намира и интересни и любопитни факти за страната ни. Фронтменът на легендарната рок група е обиколил света с концерти, но признава че като България втора няма. За филмите ще бъдат заснети интервюта не само с българи, а и с чужденци, заселили се в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Документалната поредица е предназначена не само за зрителите от страната. Филмите на ТВ СКАТ ще се излъчват чрез сателит и ще достигнат до цяла Европа и други части по света. Поредицата ще се излъчва и в училищата в цялата Бургаска област.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
01.12.2009 Премиера на новия филм за Бургас с Джон Лоутън
12.08.2009 "Джон Лоутън представя община Бургас" утре
04.08.2009 Филмът за Бургас "Джон Лоутън разказва" влиза в образователната система
08.12.2008 Приключват снимките на филма "Джон Лоутън представя... Бургас"
Още новини от Любопитни новини:
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...
Мон Дьо разказва за трудностите, през които е преминал
Роднина обрал Софи Маринова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).