Фестивалът Жреци на музите става на 7

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:04 / 06.08.2012
760
Традиционният международен младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" е пред прага на своето седмо издание. Младежката Аполония ще събере от 20 до 30 август в Царево талантливи деца и младежи от цяла България, както и гости от Македония, Сърбия, Турция и САЩ. Участниците от България тази година са от Благоевград, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Кнежа, Лом, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливница, София, Хасково и Царево. В продължение на 10 дни на 8 фестивални сцени в южните ни курорти Царево, Приморско, Китен, Лозенец, Варвара, Ахтопол и Синеморец изпълнители от 40 творчески формации и индивидуални участници ще демонстрират таланта си пред многобройна публика на градските площади. Многобройни уъркшопове, пърформънси и тематични вечери ще допълват програмата на фестивала. 10 слънчеви морски дни талантите от цял свят ще споделят помежду си творчески идеи, ще общуват и ще раждат приятелства и красота. Програмата предвижда традиционни микс концерти, в които изпълнители от различни жанрове ще забавляват публиката на открити сцени. На традиционния рок маратон в Царево на 26 август ще забият групи от София, Пловдив и Сливница. Сред музикантите ще бъдат и Никола Ранкович от Сърбия и Борал Шен от Турция. Джаз концертът тази година ще бъде в Ахтопол на 27 август. "BLUNEA Jazz Quarter" с участието на Невена Петрова - вокал, Александър Куманов - китара, Александър Нейчев - пиано, Николай Бакалов - барабани ще представи "Лятно Безвремие". За първи път в програмата на фестивала са включени кино вечери в Лозенец. Ще бъде показана специална селекция от късометражни филми на млади кинотворци - студенти в Нов български университет, София, Югозападен университет, Благоевград и от градовете София, Казанлък, Пазарджик,. Хасково и Питсбърг, Пенсилвания. Фестивала ще открие кметът на община Царево Георги Лапчев. Уникален спектакъл подготвя сдружение ТЕМП - Арт. Гости на церемонията ще бъдат представители на Министерството на културата, областни управители, депутати.
Фестивалът "Жреци на музите" е създаден през 2006 г. като пристан за младите хора, забързани с лудостта на времето, в което живеем, за да могат в края на всяко лято да акостират своите кораби с крила от мечти и да разкажат себе си и своето изкуство на сцената на една фиеста. Фестивалът издържа вече 7 години на капризите на времето, сцената, кризата и конкуренцията. И доказва, че не е просто поредният фестивал, създаден по нечия хрумка, а форум, който е нужен на младите хора и на неспиращите им творчески пориви. Фестивалът не раздава награди, няма за цел да подарява титли и медали. Тук младите творци от цял свят се събират, за да празнуват и да раждат красота. Това прави атмосферата на фестивала приятелска и креативна, а връзките, които се създават, трайни и плодотворни. Някои от участниците идват тук всяка година и с нетърпение очакват срещите със стари приятели. Към тях се присъединяват нови, които се заразяват от тях. И огънят на фестивала вече е разпръснал свои искрици из всички краища на света.

Програма на фестивала:
21 август / вторник /
Официална церемония по откриването на
VII международен младежки фестивал на изкуствата
"ЖРЕЦИ на МУЗИТЕ" 2012
МИКС Концерт / град Царево - 21.00 /
22 август / сряда /
МИКС Концерт
/ град Приморско - 20.00 /
23 август / четвъртък /
МИКС Концерт
/ с. Лозенец - 20.00 /
25 август / събота/
Рок маратон
/ град Царево - 18.00 /
26 август /неделя /
МИКС Концерт
/ град Китен - 19.00 /
27 август / понеделник /
Джаз вечер
/ град Ахтопол - 20.00 /

МИКС Концерт
/ с. Варвара - 20.00 /

Нептунова вечер
/ с. Лозенец - 22.00 /

28 август / вторник /
МИКС Концерт
/ с. Синеморец - 20.00 /
29 август / сряда /
Официална церемония по закриването на
VIІ международен младежки фестивал на изкуствата
"ЖРЕЦИ на МУЗИТЕ" 2012
МИКС Концерт / град Царево - 19.00 /


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).