Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Файчето: Музиката, кулинарията, изобразителното изкуство са различни начини да възприемаме света
Автор: ИА Фокус 13:10 / 16.08.2024Коментари (0)1744
© Фокус
Музиката, кулинарията, изобразителното изкуство са различни начини да възприемаме света. Кулинарията е едно чисто платно, на което може да се работи. Колкото повече знаеш за продуктите, толкова по-свободен си в последствие да създаваш произведения, на които хората да се наслаждават. Това каза Николай Маджаров - Файчето – композитор, музикален продуцент, готвач, моторист, част от групата "Тибетски сърца“ и един от доайените на електронната музика, в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова.

Интересът му към музиката се проявява на 5-годишна възраст, а към кулинарията – когато е на 7. Наследява страстта към готвенето от баба си. Във Франция завършва кулинарната академия "Ескофие“ и систематизира знанията, които има.

"В кулинарията има едно нещо, което се нарича лична интерпретация. Има академии, които поставят стандарти, но пък извън стандартите се случва правилното нещо“, споделя Николай Маджаров – Файчето.

Със съпругата си създава кулинарно студио. По думите му в момента се наблюдава завръщане обратно към корените на кулинарията и базовите вкусове. "Опитваме се да разработим храна на базата на рустикалната храна на малко по-високо ниво. Идеята е да изкараме хората от индустриалната храна и да им върнем смелостта да бъдат отново в кухните си“, обясни Николай.

Николай Маджаров – Файчето е част от проекта "Тибетски сърца“. Групата стартира 1991 г., но минават няколко години, докато с Петър Дундаков намерят точния формат. Казва, че музиката за него е била убежище. "Това беше време на изключителен подем за всички ни. Във въздуха имаше нещо страшно хубаво и ние бяхме на гребена на това време. Летяхме с всички сили към някаква по-добра перспектива, която се разкриваше пред нас. Много се постарахме да вкараме българската музика в дискотеките, да й намерим място сред световните хитове – Мариус, Ирина Флорин, Камен Воденичаров. Нашите неща в интерес на истината се приемаха много добре, за щастие не само в България“, разказа той.

Групата работи и в Париж, където свири пред 250 000 души.

Казва, че винаги е бил критичен към работата си и затова разбира кога е дошъл моментът, в който да сложат край на съществуването на групата. "Тибетски сърца“, беше културен феномен за страната по някакъв начин. "Ние някак си успяхме да направим връзка между клубната култура на Европа с нашата собствена сцена и групата стана проводник на това. В момента, в който се изчерпа необходимостта от посредник, "Тибетски сърца“ престана да съществува“, обясни Николай Маджаров-Файчето.

След края на "Тибетски сърца“ започва да пише музика за реклама, за филми, има и симфонична пиеса.

Страстта му към моторите обяснява със свободата на придвижване, която те дават. С мотор стига и до Монголия с още трима приятели. Изминават 24 000 км за 45 дни. Минава през Турция, Грузия, Азербайджан, пустинните области на Казахстан. "Там бедствахме истински, но ние бяхме с нагласата, че ще бедстваме. Стигнахме до Монголия, но не можахме да влезем, защото руските ни визи щяха да изтекат за времето, за което трябваше да прекосим Русия“, разказа Николай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: