Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето защо не трябва да зареждате телефона си с поставен калъф
Автор: Екип Burgas24.bg 15:46 / 15.05.2023Коментари (0)687
©
Вашият калъф може и да е най-готиното нещо на света, но защо не дадете малко глътка въздух на телефона си. Основната причина, поради която не трябва да зареждате телефона си с поставен калъф, е топлината. Защо? Защото батериите на телефона мразят топлината. Повечето смартфони се захранват от литиево-йонни батерии и те винаги ще се развалят с времето, независимо как зареждате телефона си. Това е така, защото функционират чрез преместване на носители на заряд между електродите и това натоварва съставните части, увреждайки тяхната ефективност с течение на времето.

Зареждането на телефона ви твърде дълго или оставянето му да стигне до 0% и зареждането от нулата са чудесни начини да натоварите електродите и да съкратите живота на батерията на вашия смартфон. Въпреки това, може би един от най-ефективните начини да убиете батерията е като я оставите да прегрее, пише bTV.

На сайта за поддръжка на Apple компанията предупреждава, че "Използването на устройство с iOS или iPadOS при много горещи условия може трайно да съкрати живота на батерията. Не оставяйте устройството си в колата си, защото температурите в паркирани коли могат да надхвърлят този диапазон.

Използвайте устройства с iOS и iPadOS, където температурата на околната среда е между 0º и 35ºC. Условията на ниска или висока температура може да накарат вашето устройство да промени поведението си, за да регулира температурата си“.

Но как това е свързано с калъфите за телефони? Някои стилове на обличане на смартфоните могат да ги ннаправят по-горещи, докато са заредеждат. Ако забележите, че телефонът ви е значително по-топъл след зареждане, това може да е знак, че капацитета на батерията ви се уврежда.

Дразнещ факт за съществуващите смартфон технологии е, че без значение колко перфектно зареждате телефона си, батерията неизбежно ще загуби част от своята производителност с течение на времето. Има обаче стъпки, които можете да предприемете, за да му помогнете. Свалянето на калъфа на телефона ви по време на зареждане е добро начало, както и избягването на оставянето му да се зарежда през нощта, тъй като това също може да натовари електродите на батерията. 

Huawei препоръчва да се стремите да поддържате процента на зареждане между 30 и 70% за най-добър живот на батерията, докато Apple има специален инструмент в настройките, който ще спре телефона ви да надхвърли 80% по същата причина. Вашият калъф може и да е най-готиното нещо на света, но защо не дадете малко глътка въздух на телефона си, като го оставите да се зарежда естествено.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: