Ето защо и домашното сладко се превърна в скъпо удоволствие
Високите цени и слабата реколта отказват мнозина да приготвят домашно сладко тази година. То вече не е никак евтино удоволствие, защото изисква доста продукти, за които сме свикнали в магазина да плащаме солено. За хората, които сами отглеждат плодовете, съдържанието на бурканчетата зависи и от реколтата. Себестойността на сладкото обикновено е трудно да се изчисли. Но човек избягва и да смята, защото накрая може да му се стори по-лесно и евтино да си купи от магазина.
Радка Христова е от тези, които не се отказват да правят домашно сладко. В двора си тя има от много плодове по малко и така успява да гарантира букет от буркани за деца и внуци, предава NOVA. Труд не пести. Сладкото обаче винаги зависи от реколтата. От ягоди например тази година бурканчета няма да има, защото в градината плодовете поради някаква причина не се появили.
За плодовете Радка може да разчита на богатия си двор, но за някои неща магазинът е неизбежен. И затова, за да има сладко в мазето, в пенсията ѝ от няколко месеца съществува перо "Захар".