Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето няколко прости решения срещу пърхота
©
Пърхотът се превърна в сериозен проблем в световен мащаб през последните години, често свързан с лошия начин на живот и използването на химически продукти за коса. Тези досадни, сърбящи бели люспи могат да бъдат неудобни и смущаващи. Честите причини за пърхот включват суха кожа, чувствителност към продукти за коса, растеж на дрожди Malassezia (вид гъбички), излишно омазняване на скалпа, диетични навици и неправилно измиване.

Докато много скъпи лечения обещават да облекчат пърхота, няколко бюджетни домашни средства могат ефективно да се справят с проблема, без да натоварват портфейла ви. Ето няколко прости решения, които можете лесно да опитате у дома:

Яйчен жълтък

За бюджетно решение за пърхот обмислете използването на яйчен жълтък. Богат на биотин – ключов витамин, за който е известно, че се бори с пърхота – той също действа като естествен балсам, насърчавайки по-здрава коса.

Зелен чай

Прилагането на охладен зелен чай върху скалпа за няколко седмици може да доведе до забележими резултати. Снабден с противогъбични свойства и антиоксиданти, зеленият чай може да подобри цялостното здраве на скалпа ви.

Кокосово масло

Едно от най-уважаваните средства за лечение на пърхот е кокосовото масло, което може да се прилага три до четири пъти седмично. Изследванията показват, че помага за подобряване на хидратацията на кожата, предотвратява сухотата и намалява възпалението, когато се използва като овлажнител.

Алое Вера

Използването на гел от алое вера върху скалпа предлага множество предимства. Подобно на зеления чай, алое вера може да се похвали с противогъбични и антибактериални свойства, които могат да облекчат пърхота. Също така е богат на цинк и има противовъзпалителни ефекти.

Чесън

Чесънът, основна храна в много домакинства, може ефективно да лекува пърхота благодарение на своите противогъбични свойства, които помагат за елиминирането на вредните бактерии, отговорни за това състояние на скалпа, пише News18.

Оцет

Освен че подобрява вкуса на ястията, оцетът притежава лечебни свойства, които могат да се борят с вредните гъбички, което го прави просто, но ефективно средство за лечение на пърхот. Може също така да помогне за лечение на различни кожни проблеми, включително акне и раздразнение на скалпа.

Включването на тези естествени съставки в рутинната ви грижа за косата може да ви помогне ефективно да управлявате пърхота и да насърчите по-здрава коса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: