Ето какво вещаят звездите за октомври

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:57
197
Сигурни сме, че повечето от вас се вълнуват от месечния си хороскоп, затова представяме на вашето внимание какво вещаят звездите за месец ОКТОМВРИ 2024-та година, изготвен от астролога Йоана Йорданова:

Овен

В началото на октомври е добре да сте малко по-внимателните в изборите, които правите, и в действията, които предприемайте, защото рискът от грешки от прибързаност е повишен. Въздържайте се да влизате в конфликти само и само да стане каквото искате – така ще влошите положението и няма да постигнете добър резултат. Ако някой силно ви дразни или предизвиква, отдалечете се леко и не наливайте масло в огъня. Спокойствието и здравият разум ще ви бъдат много полезни през октомври, за да преодолеете някои трудности в комуникацията и взаимоотношенията. 

За целта обаче ще трябва да преодолявате първоначалните емоции и да направите всичко по силите си, за да имате пълноценно общуване с околните. Темата за връзките е на дневен ред през месеца, като в тази област са възможни и по-големи промени. Ако държите на връзката си с даден човек, заложете на диалога и чувате какво ви казва отсрещната страна. За много от вас това ще бъде предизвикателство, но ако го постигнете, може да спечелите много. 2-3 октомври са по-критични дни – не влизайте в конфликти, мислете поне три пъти, преди да направите нещо, и се пазете от инциденти.

За предпочитане е да не взимате важни решения в тези дни, защото емоциите ще бушуват и нищо чудно да ви подведат. В професионален и творчески план месецът е чудесен за нови начинания, особено ако включват партньорство и сътрудничество. Добри дни за уреждане на финансови и професионални въпроси са 9-10.10. Периодът от 22.10. нататък предполага по-голямо напрежение и конфликти с хора от близкото обкръжение.

Телец

През октомври е добре да обърнете малко повече внимание на здравето и на душевното си равновесие, особено ако получавате сигнали, че нещо не е наред. Може би обстоятелствата ви подтикват да направите някаква по-сериозна промяна във всекидневната си рутина, така че да се чувствате по-добре и да се погрижите за тялото си. Не е препоръчително да прекалявате с работата през този месец, защото това ще ви напрегне емоционално, а нищо чудно да доведе и до конфликти с колеги. Колкото и задачи да имате, не забравяйте, че имате нужда и от почивка.

Стремете се към баланс между работата и свободното време и се вслушвайте повече във вътрешния си глас – така ще съумеете да си дадете онова, от което имате нужда в момента. През този месец може да се случват промени и на работното ви място. Ако искате да си намерите нова работа, знайте, че моментът е подходящ да потърсите такава, но не го правете импулсивно и още по-малко под влияние на силни емоции. Възможно е проблемът да е в отношенията с колеги или хора, с които работите.

В такъв случай вижте дали с разговори и обсъждане може да се разберете с въпросите хора и да постигнете компромиси. Моментът е доста подходящ да решите веднъж завинаги стари проблеми и неясноти и за изчистите отношенията си с определени хора. Ако за нещо ви е трудно през октомври, потърсете съвет от човек, на когото имате доверие – споделянето и получаването на друга гледна точка ще ви бъдат полезни.

Близнаци

През октомври ви очакват интересни събития, които ще ви накарат да се почувствате като център на внимание и ще ви заредят с много положителни емоции. Причината за това е, че ще можете да говорите, да разказвате, да споделяте, да се свързвате в околните – неща, които вие като цяло обичате. Твърде вероятно е да се появи и неочаквана нова възможност, свързана с професионална изява или някакво обучение. Знайте, че появилите се възможности през октомври са важни за вашето развитие и е добре да ги грабнете, а не да се колебаете. 

Ето защо, ако някой ви предложи нещо привлекателно и се чувствате ентусиазирани (и може би малко притеснени), значи офертата си заслужава. Не е във ваша полза да се спирате само защото не сте сигурни какво предстои – поемете риска и действайте. През първата половина на месеца е подходящо да уредите финансови и служебни въпроси, които стоят на дневен ред. Влиянията са доста благоприятни за постигане на договорки и споразумения, които да бъдат във ваш интерес. 

Не отлагайте, защото след 20.10. положението се променя – действията ви може да срещнат съпротива или просто обстоятелствата да са срещу вас, независимо колко много искате да постигнете напредък. Октомври е чудесен месец за обучение, за писане, за издаване и за творчески начинания. Дайте живот на ваши идеи, които отдавна са се заформили в ума ви. Ще имате подкрепа, така че разгърнете творческите си способности и покажете какво можете.

Рак

През октомври идва моментът за действие и по-радикални промени. Възможно е през последните дни или седмици да сте се чувствали по-объркани и да сте имали по-силни емоционални преживявания. Това бе необходимо, за да разберете, че нещо в живота ви вече не ви служи и е време да го оставите зад гърба си. Да се насилвате да продължавате по стария начин вече не е вариант за вас. През октомври имате шанса да направите желаните промени в синхрон с чувствата и нуждите ви. За някои от вас започват наистина важни промени, които касаят взаимоотношенията, личния или професионалния живот (зависи къде нещата са зациклили). 

Добрата е новина е, че за разлика от други подобни ситуации в миналото, сега имате подарък от Вселената – допълнителна мотивация и смелост да поемете по нов път. В самото начало на месеца – 1-3.10., не е много удачно да се втурвате напред, но около 5-08.10. е подходящо да действате, защото звездните влияния подпомагат много практическата реализация на вашите намерения. Запитайте се какво точно искате да постигнете и започнете да правите конкретните стъпки към целта си. 

По-критичните дни от месеца са след 25.10. и до края на периода – тогава отношенията с околните може да са по-напрегнати и да си изпуснете лесно нервите. Грижете се повече за себе си и за здравето си. Действайте в посока изчистване от излишното – от онова, което ви наранява, трови и блокира.

Лъв

През октомври вероятно ще има ситуации, които леко ще смущават душевния ви мир и ще бъдат предизвикателство за общуването с околните – най-вече с близки хора и членове на семейството. Откажете се от необходимостта да става на вашето и опитите за контрол върху обкръжението, защото така ще си навлечете конфликти и проблеми. По-скоро се концентрирайте върху грижите за себе си и за вътрешния си свят. 

Намалете темпото в работата в случай че не сте в най-добро разположение на духа; почивайте си повече и дайте сами на себе си онзи лек, от който имате нужда. Що се отнася до взаимоотношенията, там изискването на периода е към разбиране на другата страна и стремеж към хармония. Може да постигнете тази хармония в случаите, в които това е възможно, но за целта е добре да заложите на общуването и диалога. В някои ситуации това ще бъде трудно заради напиращите емоции, но не е невъзможно. 

Опитайте да се поставяте на мястото на другите и търсете решения, които удовлетворяват и двете страни. Октомври е много подходящ месец за обучение и усвояване на нови знания. Ако ви обземе желание да посетите лекция или да се запишете на курс по теми, които ви вълнуват, това не е случайно – новите знания ще ви бъдат полезни и ще ви донесат нови контакти. След 07.10 пътувайте повече, ако имате тази възможност – интересните гледки и впечатления ще ви подействат добре и ще ви разсеят от някои негативни мисли.

Дева

През октомври е подходящо да въведете ред в някои свои взаимоотношения и партньорства, включително делови. Ако с даден човек имате неразбирателство, конфликтът отново може да излезе наяве и да провокира силни емоции у вас. Ако условията на някаква договорка са несправедливи за вас и не получавате онова, което смятате, че ви се полага, ще се почувствате подтикнати да направите нещо, така че да промените условията на договорката. 

Периодът е много подходящ за решаване на финансови въпроси, за получаване на дължими средства или плащане на стари сметки, за сключване на застраховки или уреждане на имуществени делби и наследства. Ако в тази сфера имате затруднения, неясноти или затлачени дела, сега е моментът да се задействате и да довършите започнатото. Бъдете активни, но внимавайте да не позволите на емоциите да вземат превес – през периода е важно да подходите дипломатично и разумно. 

В случай че започнете нови делови и бизнес отношения през периода, те ще имат важна роля за вашето развитие. Що се отнася до работата, месецът е благоприятен, но гледайте да не прекалявате с нищо и не се претоварвайте. Заложете на екипната работа, споделяйте отговорности с колеги и не се оставяйте да се възползват от вас, само защото сте съвестни и изпълнителни. След 20.10. е добре да намалите темпото и да отделяте повече време за себе си, ако искате да сте в добра кондиция.

Везни

Октомври започва за вас с благоприятно развитие по имуществени и финансови въпроси. Може да получите пари, които сте заработили, или бонус за добре свършена работа. Ще можете да се насладите на награди от положени в миналото усилия и ще бъдете похвалени и поощрени за старанието и разултатите си. Ако сте в процес на придобиване на имот или някаква ценност, то в началото на месеца събитията ще се развият във ваша полза – има чудесни изгледи за сключване на договорка и получаване на желаното. 

Като цяло през първата половина на месеца имате много добри условия за успех в работен и финансов план, стига да сте положили усилия и да сте подходили отговорно. Благоприятни дни са 3-5.10 и 8-16.10. Що се отнася до личния живот и взаимоотношенията, през октомври в тази сфера може да има повече напрежение и противоречия на моменти. Стари теми и проблеми ще изплуват отново и ще ви накарат да се замислите. Опитайте да не ги замитате под килима, а обсъдете с другия човек какво не е наред и какво може да направите, за да поправите нещата.

Вие имате способността да търсите златната среща – използвайте я на практика. За някои от вас октомври може да донесе голям завой в работата или в личен план. Във ваша полза е да сте гъвкави, да се приспособявате към обстоятелствата и случващите се промени и да не се спирате да правите корекции, ако сегашната ситуация не ви устройва – или още повече, ако е станала нетърпима. Късметът е на ваша страна през този месец, така че усилията ви да постигнете напредък и подобрение ще бъдат възнаградени.

Скорпион

През октомври посланието на планетите към вас е да се вгледате малко по-надълбоко в себе си и да решите от какво имате нужда да се освободите, за да сте по-здрави и по-щастливи. Може би има някакъв вреден навик, който желаете да промените? Или искате да започнете да спортувате? А може би усещате, че трябва да направите едно хубаво пречистване на тялото или обновление на дома си?

Само вие можете да определите какво имате нужда да изчистите – намерите ли го, може да действате още в първите дни на месеца. В тези първи дни вашата инициатива, подплатена с работа и самодисциплина, ще доведе до доста добри резултати. Ето защо не се вкопчвайте в познатото и бъдете смели! 

Темата за здравето и здравословния начин на живот е на дневен ред през периода, така че обръщайте повече внимание на симптомите на тялото и знаците, които ви дава. Ако имате здравословен проблем, който се изостри, или започнете да усещате силно вътрешно напрежение, това е знак, че имате нужда да направите по-сериозна промяна в живота си. 

Като цяло условията за растеж, развитие и осъществяване на цели са благоприятни за вас, така че всякакви по-неприятни обстоятелства обикновено са следствие от това, че се възпирате сами. Повярвате ли в себе си и в живота, всичко ще се случва много по-лесно.

Стрелец

През октомври и при вас водещата тема е взаимоотношения и партньорства, както при доста други знаци. Добрата новина за вас обаче е, че вие някак по-лесно ще съумеете да преодолявате предизвикателствата в тази област. Дори да възникнат конфликти, те бързо могат да бъдат разрешени, благодарение на вашата воля за постигане на разбирателство. 

Изключение правят само връзки, в които напрежението е много силно, а различията – особено големи. В повечето случаи ще става дума за нещо, което трябва да изясните и изговорите – направите ли го спокойно и в диалог, малките бури бързо ще отшумяват. Месецът е много благоприятен за вас в любовен план – някои може да започнат нова връзка, а други да се радват на по-голяма взаимност и хубави мигове с любимия човек. 

Социалният ви живот също се очертава по-динамичен и интересен, така че ще си направите добра услуга, ако излизате по-често с приятели. В работата усилията ви да превъзмогнете различията и да постигате компромис ще бъдат възнаградени – стига да работите с хора, с които имате общи интереси и които също държат на сътрудничеството. 

Събитията през октомври може да ви разделят или отдалечат от някои хора, но и да ви свържат с правилните за вас – хора, които по един или друг начин подкрепят вашето развитие. Месецът е подходящ да потърсите съвет от специалист или да направите консултация по важен за вас въпрос. След 18.10. може да изпитате желание да се поглезите с нещо приятно и красиво. Не чакайте някой да ви направи подарък, направете си го вие!

Козирог

Октомври е един от ключовите месеци от годината за вас. Готови сте да направите по-големи промени, които назряват от известно време, но сякаш чак можете да ги задвижите и осъществите на практика. Някои от вас може да решат да сменят работа или жилище, или да направят сериозен житейски обрат. Едно е сигурно – решения, които вземете през октомври, и действия, които предприемете, ще бъдат като финал на един цикъл и начало на нов. 

Ето защо не прибързвайте, мислете, но и бъдете смели – привързаността ви към старото ви пречи да се развивате. Темата за работата ще бъде осезаемо на преден план през този месец – ще занимава мислите ви, а нищо чудно да има и конкретни по-важни събития, свързани с бъдещия ви професионален път. В тази сфера много от вас ще имат добри възможности за подобрение и растеж, но за да ги реализирате, трябва да сте настроени за промяна и да сте готови да поемете известен риск. 

Вслушвайте се повече в сърцето си – то ще ви подскаже коя е вярната за вас посока и дали пътят, по който вървите, съответства на пътя на сърцето ви, или се водите повече от страховете и навиците си. След 25.10. бъдете много внимателни, защото има риск вътрешното напрежение да се прояви в по-сериозни конфликти и дори инциденти.

Направете максималното, за да отстоявате интересите си по цивилизован начин. Стойте настрана от хора, които не могат да се владеят, но имайте предвид, че и вие самите ще упражнявате по-трудно самоконтрол.

Водолей

Октомври може да бъде чудесен месец за вас, ако успявате да се адаптирате към случилото се, вместо да вървите срещу течението. В началото на месеца по-добре да не си поставяйте твърде амбициозни задачи и цели, защото може да нямате нужната енергия да се справите с тях. Настроенията ви ще се сменят ей така, без кой знае каква причина, а това ще повлияе на концентрацията и работоспособността ви. 

По-възможност отложете по-важните задачи за след 05.10., когато някои по-силни астрологични влияния ще отслабват и ще се чувствате по-добре. През този месец ще имате възможност да се обогатите интелектуално или да получите ценни знания по теми, които ви вълнуват. Ще имате желание да учите, да се развивате и да споделяте наученото с други хора. Ако се занимавате с писане, явявате се на изпити, изнасяте лекции или споделяте мисли и идеи в социалните мрежи, знайте, че през месеца ще имате чудесни възможности да се разгърнете и изявите по най-добрия начин. 

Някои от вас може да получат покана за публично участие или говорене през публика – шанс, от който е добре да се възползвате. Ученето и предаването на информация ще вървят ръка за ръка през периода, а вие ще бъдете в центъра на събитията. Дните 12-15.10 са особено благоприятни за вас – ще имате късмет в начинанията, а в личен план ви очакват приятни срещи и разговори. Този период е чудесен за провеждане на преговори и сключване на договорки.

Риби

Първите дни на октомври може да минат много приятно за вас, ако се чувствате комфортно сами със себе си и обичате да прекарвате време в усамотение. Бихте могли да почетете книга, да погледате филми, да правите йога – каквото и да е, важното е да ви носи удоволствие. Намалете външните активности – от 4-5.10. нататък може да ги възобновите, защото нивото на енергията нараства, а с него и желанието да сте активни и да се захванете с повече дейности. 

Дните в средата на периода са по-напрегнати в емоционален и социален план, така че тогава е по-разумно да намалите срещите. Стойте далеч от агресивни хора и не влизайте в разправии и конфликти, защото ще ви повлияе зле. Имате ли нещо да кажете, първо си дайте време, за да обмислите кога и как да го направите най-добре. 

Ако случайно не се чувствате в кондиция, обърнете внимание дали не сте заобиколени от хора, които ви влияят негативно. Внимавайте за какво харчите времето и ресурсите си – ако ги хабите за неща, които нямат стойност, нищо чудно да сте изморени или изчерпани емоционално. Финансови теми ще излязат на дневен ред, може да делите или да обединявате ресурси с друг човек. 

Ако се занимавате с бизнес, може да сключите успешно сделка или да подпишете важен договор – периодът е подходящ за подобни съвместни проекти и инициативи. В емоционален план обаче продължава тенденцията за нестабилност – емоциите може да са както много горещи и трудни за понасяне, така и минорни като тъга и униние. Приемете ги и изчакайте да отминат – скоро и това ще се случи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (684):
01.10.2024 Четири зодии почувстват силен финансов подем през първия ден на октомври
30.09.2024 Страхотни новини за тези зодии
29.09.2024 Представителите на една зодия през целия почивен ден няма да се отърват от проблеми
27.09.2024 Много успехи и финансов триумф за 3 зодии през есента
26.09.2024 Ето каква е нумерологичната прогноза за днешния ден
24.09.2024 Какво ни чака до края на септември според датата на раждане
Още новини от Любопитни новини:
Meteo Balkans: Нещо абсолютно завладяващо се запътва към нас
Мрежата ври и кипи заради "Островът на 100-те гривни"
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Глория призна: Тони Дачева е основоположник на жанра
Това ли е победителят в "Игри на волята"?
Принц Уилям с нова визия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).