Дръжте стреч фолиото в хладилника, ето защо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 03.05.2024
1816
Много хора държат найлоново фолио в чекмедже до алуминиево фолио, хартията за печене и торбата за боклук, без да знаят, че има по-добър начин за съхранение.

Прозрачното найлоново фолио трябва да го съхранявате във фризера. Това е така, защото е предназначено да залепва за съдове и храна, така че е много логично понякога да не можете да го отделите. Ако обаче го държите във фризера, ще решите този проблем.

А именно, повечето прозрачни фолиа са направени от полиетилен, видът пластмаса, който се използва най-често в света. В пластмасовото фолио полимерните молекули са наистина здрави и естествено лепкави. Въпреки това, производителите добавят и лепило, което го прави прилепващо към други материали.

Разбира се, известно е също, че пластмасовото фолио генерира статично електричество, което води до аргумента за съхранението му във фризера. Студеният въздух намалява статичното електричество, а пластмасовото фолио също губи своята лепкавост при по-ниски температури по молекулярни причини.

"Адхезията между парчета пластмаса може да се задвижва от повърхностни молекули, които се пренареждат, за да образуват слаби химически връзки, а по-ниската температура може леко да попречи на този процес“, обяснява професорът по физика Чад Орзел.

Важно е да се отбележи, че найлоновото фолио не трябва да стои постоянно във фризера. Ако имате проблеми с премахването на фолиото, достатъчно е да го оставите във фризера за 15 минути, преди да планирате да го използвате, препоръчва actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).