Днес е Международният ден на бирата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:50 / 05.08.2012
742
За пета поредна година днешният 5-ти август се отбелязва като Международен ден на бирата. И докато Германия и Чехия спорят чие пиво е по-добро, то най-големите количества се оказва, че изпиват китайците. У нас спадналото потребление принуди производителите на бира да влязат в пряка конкуренция с производителите на безалкохолни.

Символичната война за утоляването на жаждата на потребителите в лятото и отпуските е в разгара си. Именно сега производителите на бира майсторят все повече нискоалкохолни и дори плодови варианти на пивото. Може би защото близо 80% от оборота на производителите на безалкохолни напитки става през лятото.

Производителите на безалкохолни твърдят, че ниско или почти безалкохолната бира не е заплаха за бизнеса им.

Неотдавна учените откриха, че наред с твърдия алкохол, цигарите и кафето съществува и зависимост от бирата и дори натуралните сокове. Така че чашата студена вода остава класическата алтернатива дори и в Международния ден на бирата.

Източник: БНТ


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).