Дизайнерка дефилира със своите рокли пред бургаска публика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:02 / 19.12.2009
1199
Един нетрадиционен и уникален спектакъл постави на изпитание публиката в Бургас. Музикално-сценичното шоу - ревю „12-те мига на любовта" експериментира особено виждане за представяне на модна колекция, което някои смело определиха, като наченка на нов жанр в изкуството. Същината на феерията от мода, танци, мултимедия, театър и музика, бе последната колекция „Мляко с карамел" от изящни булчински рокли на модна къща „Никол Фешън". Собственичката й Нурдживан Димитрова сама дефилира пред претенциозните зрители с невероятно красивите си рокли. Зимната градина на х-л „България" се оказа малка за многобройните ВИП-ове, бизнеселит, политици, журналисти и общественици, проявили интерес към зрелищната проява.

Вълшебството и всепобеждаващата сила на любовта е основният творчески мотив на дизайнерката Нурдживан за последните й модели. По-успешно от професионалните манекени, крехката дама очарова присъстващите, сред които бяха забелязани зам. областните управители Златина Дукова и Златко Димитров, съпругата на областния управител, г-жа Валерия Геребенарова, кметове и зам. кметове от региона, политици, директорът на „Топлофикация" инж. Въльо Дучев, представители на крупни компании и др.

Показаните тоалети в бяло и златисто, фокусираха в себе си неотразим чар, елегантност, авангардни виждания. Последната булчинска рокля беше гвоздей на програмата. Създаването й е вдъхновено от стила на аристократичната барокова сватбена мода. Коафьорът на звездата Жан Клод Ван Дам, Георги Ангелов, вплете живи лилиуми в косите на дизайнерката. Бижутата, които допълваха блясъка на тоалетите са произведени и подбрани от престижната бижутерска къща „Юник".

Последното ревю на Нури Димитрова не беше по клишета. То беше сценично решение, в което режисьорът Пламен Каров, заедно с актьора-хореограф Христо Андонов, актрисата Невена Цонева, танцьори от клуба за спортни танци „Бургас 75" и балетисти от Оперно-филхармонично дружество - Бургас, разказаха на гостите историите, които чертае съдбата. Нейната движеща сила - Любовта, като вечния закон на Вселената, проектирана в чувството към мъжа, от когото една жена получава силата и опората да сбъдне мечтите си.

„Никол Фешън" се налага категорично като едно от най-сериозните имена в модния бранш. Дизайнерската къща, чийто собственик и управител е Нурдживан Димитрова става незаобиколим фактор в сферата на авангардната мода. Стремежът е създаваните дрехи да бъдат особено специални, за да носят самочувствие и увереност, че си уникален.

Магичният спектакъл „12-те мига на любовта", бе посветен на съпруга на модната стилистка, Николай Димитров и беше извезан със стихове от световната любовна антология, вечни музикални творби и най-доброто от незабравимия Жо Дасен. Изпълненията на живо на красивите момичета от струнен квартет „Интро" накараха публиката да изтръпне от емоционален адреналин.

Това е третото ревю на модна къща „Никол фешън". Вече е почти готова линията за следващото, което се очаква да бъде през март идната година. То ще бъде посветено на бъдещите абитуриенти, открехна завесата Нурдживан Димитрова.

„Експериментът е успешен и рискът донесе удовлетворение от оценката. Обещаваме да развием тази тенденция и да представим следващия път нещо още по-интересно и въздействащо. Не знам дали ще се развие нов жанр, но искаме да провокираме хората не само да се наслаждават и консумират, но и да съпреживяват, да възприемат модата не единствено с очите си, но с всичките си сетива, с душата и сърцето си. Това ще ги накара да пожелаят не толкова определени дрехи, колкото това да бъдат красиви и свободни. С „Никол Фешън" мислим, че можем да постигнем това!", сподели Алберта Алкалай, Управител на „Имидж Едвъртайзинг", главен организатор на събитието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Известна опроверга спекулации по неин адрес
Знаете ли какво е чуфата?
Имат над 30 година брак, но за първи път излизат заедно на този т...
Есенните плодове и зеленчуци ще ви донесат не само здраве, но и п...
Морските курорти отстъпват на есента и планините
Как да разберем, че суджукът е готов?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).