Димитър Рачков проговори за брат си и затвора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:47 / 19.10.2023
3693
Комик №1 на републиката Димитър Рачков за пръв път проговори за отношенията си със своя по-малък брат Петър, който преди няма и половин година излезе от Бургаския затвор, където изтърпяваше присъдата си за разпространение на наркотици, пише Ретро.

Двамата братя Рачкови години наред бяха в обтегнати отношения, а актьорът не си позволяваше да коментира нито думичка по адрес на своя роднина. В медиите се тиражираха различни информации и слухове, като дори имаше такива, че Петър и Димитър са стигали и до ръкопашни схватки при някои от скандалите си. За пръв път от десетилетие комедийната звезда разкрива, че все пак общува с по-малкия си брат, но от думите му става ясно, че между тях продължава да съществува напрежение.

"Той направи грешки, понесе си наказанието, но е голям човек и всичко си зависи от него. Всеки сам е отговорен за собствените си действия. Ако съм го учил на нещо, винаги е било да е честно, законно, както аз живея. Ако ме послуша, всичко ще е наред“, казва актьорът по адрес на брат си Петър.

Припомняме, че Петър Рачков е на свобода от 1 юни тази година, след като изтърпя присъдата си в Бургаския затвор. Петър влезе зад решетките през 2021 г., след като се призна за дилър на дрога и сключи споразумение със съда. Братът на известния тв водещ беше закован за разпространение и притежание на наркотици. Малко преди това той се забърка в друг скандал - блъсна полицейска патрулка в морския град и се опита да избяга.

Присъдата му беше общо три години и два месеца. В наказанието му бяха обединени двете присъди. Едната, получена на 29 май 2021 г., беше в размер на година и три месеца. Другата беше стара условна с размер 1 г. и 11 месеца - за блъскането на патрулката. Тази присъда беше прибавена към наказанието за дрогата и така Петър получи общо 3 години и 2 месеца решетки. Заради доброто си поведение и труда в затвора обаче излезе на свобода доста по-рано от предвиденото. Това съвсем не са единствените му провинения пред закона, а непрекъснатите му проблеми с полицията и съда принудиха брат му Димитър да вдигне ръце от него и двамата да спрат да си говорят още преди години.

След престоя зад решетките обаче Рачков-младши се взел в ръце и започнал да се труди. Той работи в бургаска фирма за търговия с всякакъв вид хранителни стоки и алкохол. Интересното е, че там Петър Рачков започнал като момче за всичко още докато излежавал присъдата си в затвора в Бургас. Заплатата, която получавал, не била никак ниска, а работодателите му били доволни от него. По време на престоя в затвора в Бургас, а по-късно и в затворническото общежитие "Жинтрово“, фирмата, в която Петър се трудел пращала положителни отзиви и похвали за него.

Това всъщност била една от причините Окръжният съд в морския град да го пусне на свобода предсрочно. След излизането му той поискал прошка от цялото семейство, най-вече от родителите си - Станка и Минко, които са пенсионери. Именно те преживели най-тежко престоя му в затвора и петното, което провиненията му хвърлили върху фамилията.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5976):
01.10.2024 Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в България
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Известна наша журналистка се омъжи!
Венцислава Тафкова най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).