Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Диана Димитрова учи в престижно училище във Франция - "таксата, колкото един бъбрек"
Автор: Екип Burgas24.bg 19:58 / 28.07.2024Коментари (1)6113
©
Най-малко 16 хиляди лева струва годишното обучение по анимация на актрисата Диана Димитрова, която наскоро се сбогува с театъра, за да се образова зад граница. Тези дни тя разкри, че новият й адрес е във Франция и се е записала в академия, която има филиали в Париж и Тулуза. Бакалавърските програми там стигат 8000 евро на година или приблизително 16 бона в български пари, а магистърските са още по-скъпи.

Още преди месеци Диана Димитрова обяви, че ще учи 3D и 2D анимация в престижна академия зад граница, а миналата седмица разкри държавата, в която се намира тази академия. Това е Франция. Звездата все още не е споделила със своите фенове точно кое учебно заведение е избрала, но проверка на "Уикенд" показа, че такава специалност се предлага в Париж и Тулуза от една и съща академия. Освен на френски, обучението се провежда и на английски език, което е добре дошло за чужденците. Всъщност самата програма е създадена с цел да привлича чужденци във въпросното учебно заведение.

Диана като жител на Евросъюза плаща колкото французите, но цената дори така е доста висока. По думите на актрисата, една година в академията струва колкото един бъбрек. Тя, за щастие, не е продала бъбрека си. Платила е с парите, които е взела за една от своите картини. Става въпрос за огромно платно, което звездата открила случайно преди време и купила, убедена, че лесно ще го занесе до дома си. Пренасянето обаче се оказало истинска одисея, а качването му по стълбите в старата софийска кооперация без асансьор, в която била квартирата й, било още по-трудно. Рисуващата актриса много се трудила и по самата картина, но в крайна сметка точно тя й помогнала да сбъдне мечтата си да учи във Франция.

"Вече готовата картина обиколи доста точки на България. След време тази картина намери новия си дом и новата си собственичка! Благодарение на тази картина и упорството и вярата ми (и спестовната ми мисъл) успях да платя първата година от обучението си във Франция, а тя на цената на един бъбрек. (Шега) Искам да кажа на готините, млади хора по ЕГН и по дух, които ме следват тук, никога не се отказвайте от мечтите си. Един артист, ако не е луд до мозъка на костите си в творчеството, той е просто "счетоводител" в изобразителното изкуство. Ако интуицията Ви казва да направите нещо, действайте. Ако интуицията Ви казва, да не слушате комунистически, комплексирани "авторитети" на преподавателски постове, действайте. Ако интуицията Ви казва, че сте добри в нещо, действайте", написа Диана в социалните мрежи.

Каква е "цената на един бъбрек" според думите на актрисата, приравнили я с такса за обучение по анимация? Зависи дали българката е записала само основния курс, или ще учи английски и френски, дали родната се е записала в бакалавърска или в магистърска програма и дали ще е в Париж, или в Тулуза. За да стане бакалавър по анимация в Париж, трябва да плати близо 6000 евро за основния курс на обучение. През първата година курсът по английски струва близо 8000 евро, а по френски – 7700 евро.

През втората и третата година (обучението продължава 3 години) цените на тези курсове са съответно 9400 и почти 9000 евро. За магистратура цената е 9290 евро. В Тулуза таксата е 7900 евро. Родната звезда не е разкрила кой от вариантите е избрала, но сигурно ще трябва да продаде още доста картини, за да плати и предстоящите години обучение, а и останалата част от издръжката си във Франция. Засега изглежда, че това не я притеснява.

Преди дни Диана показа снимки, от които става ясно, че се чувства много добре в страната на Виктор Юго. На едната позира пред живописна въртележка, а на другата – пред чиния с ястие, което изглежда по-скоро италианско, отколкото френско. "Днес, цял ден ме припознават за френско момиче… много е яко! Наздраве!", написа актрисата в коментар към снимката си.



Още по темата: общо новини по темата: 1265
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/211 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голямо сравнение,голяма простотия.Резил.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Първият учебен ден
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в София
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: