Чушките "Калифорния", които впечатлиха българските домакини

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
11:26
302
Изглежда, че сортът чушки от "Калифорния чудо“ тук не е изключение. В крайна сметка този сорт е познат в света и в Русия от много дълго време. На нашия пазар се появи сравнително скоро, или поне обозначението на етикетите в супермаркетите – чушки "Калифорния“, е новост. Смята се, че сортът е отгледан в Америка преди около сто години и е дошъл у нас чрез градинари любители, които са започнали да го отглеждат на своите парцели и да го разпространяват в цялата страна. Днес почти всяка уважаваща себе си компания в зеленчукопроизводството предлага семена от пипер "Калифорния чудо“ със свои собствени вариации.

Тези чушки се отличават с месестата си част и леко сладникавия вкус, но идеално се вписват в българската кухня. Можете да ги консумирате в салата, пълнени с яйце и сирене, пълнени с кайма или постни.

Blagoevgrad24.bg ви предлага една лесна, изпитана и много вкусна рецепта с тези симпатични бомбички.

Постни чушки тип "Калифорния“

Необходими продукти:

– Чушки /според тавата и нуждите/. Тези пропорции са за 5 бр. по-дребни чушки/виж галерията/

– ¼ чаена чаша ориз

– Глава лук

– Морков

– Доматен сос /подходящи са готовите за спагети/ половин бурканче

– Сол, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах, ронена чубрица, червен пипер

– Пресен копър

– Чесън

Начин на приготвяне:

Измивате добре и изтърбушвате чушките, оставяте ги да се оцедят. Запържвате, с няколко капки зехтин или олио, дребно нарязаните морков и лук. Малко по-късно добавяте, предварително измития ориз. Бъркате интензивно, докато той придобие кристален вид. Добавяте доматения сос и всички подправки. Изчаквате водната част да изври. Поръсвате сместа с пресен и ситно нарязан копър. Можете да добавите и пресовани две скилидки чесън. Пълните с лъжица чушките, но не повече от 2/3 от обема им. Според количеството ориз, добавяте едно към четири вода в тавата. Хубаво е водичката да е топла, а фурната предварително загрята. Обръщате чушките за равномерно изпичане. Лесно ще познаете кога са готови. Добър апетит!

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
10.10.2024 Може да не ви се вярвам, но и в зелевата салата си има тънкости
07.10.2024 Ако ви дойдат неочаквани гости – направете им това мезе
28.08.2024 Рецепта за вкусен бананов кекс без брашно и захар
22.08.2024 Направете у дома това вкусно хлебче, което е и много диетично!
21.03.2024 Ето как да замените яйцата по време на пости
06.02.2024 Ето как да си направим домашно бадемово мляко
Още новини от Любопитни новини:
Силвена Роу: Издържах мъжа си 20 години!
Яна Маринова: Най-големият проблем е, че се вкопчваме като питбул...
Ново много интересно проучване за кафето
Бургазлии, забелязахте ли къде е сниман новият клип на Папи Ханс?...
Тя е тайно в България!
Пи Диди е обвинен в сексуално насилие от още шестима души, включи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).