Бургазлия спечели литературната награда "Христо Фотев"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:30 / 26.03.2010
1521
Росен Друмев с книгата си „Армада" стана вторият носител на националната награда в конкурса за поезия „Христо Фотев". Престижното отличие е придружено с премия от две хиляди лева и малка пластика, която традиционно се връчва от Съюза на българските писатели.

На специална церемония в обновената зала на Младежкия културен център заместник-кметът по образование, култура и вероизповедания в Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева връчи приза на Росен Друмев.

Предметни награди получиха номинираните в конкурса Аксиния Михайлова от София, Владимир Левчев от София, Валери Станков от Варна и Елица Мавродинова от Кърджали. В литературната надпревара се включиха 97 автора с общо 124 книги. Те бяха оценявани от жури в състав: Ваньо Вълчев, Митко Новков, Георги Ингилизов, Тома Бинчев и Соня Георгиева.

По думите на председателя на журито Ваньо Вълчев журито е било абсолютно единодушно в избора си на лауреат.

Преди връчването на наградата студенти от театралното ателие в БСУ от трупата на Елевтери Елевтеров във вълнуващ мултимедиен спектакъл „Кълна ви се, аз всичко бих повторил..." представиха своя прочит на Фотевите стихове. За цялостното звучене на спектакъла допринесоха и изпълненията на китарния ансамбъл от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" с ръководител Стоян Маринов.

Поетично събитие на рождения ден на Христо Фотев бе още един повод бургазлии да си спомнят за него и за магията на поетичното му наследство.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
05.02.2010 Журито на конкурса "Христо Фотев" е нелегитимно?
29.01.2010 124 стихосбирки участват в конкурсa за поезия "Христо Фотев”
Още новини от Любопитни новини:
Известна опроверга спекулации по неин адрес
Знаете ли какво е чуфата?
Имат над 30 година брак, но за първи път излизат заедно на този т...
Есенните плодове и зеленчуци ще ви донесат не само здраве, но и п...
Морските курорти отстъпват на есента и планините
Как да разберем, че суджукът е готов?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).