Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бургазлийката Мари - Кралицата на брейка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:55 / 06.01.2012Коментари (2)1702
©
Да завоюваш шампионска титла по танци, си е сбъдната мечта. А за да победиш момчетата на тяхна територия, се иска кураж и късмет. Мари Славова има в запас изключително сценично присъствие и чар, а от няколко месеца и признанието на световното брейк семейство. 15-годишното момиче от Бургас с големи букви записа името си в история на съвременния хип-хоп. Морската красавица разби мъжката хегемония на Световния хип-хоп шампионат в Грац, Австрия, през октомври миналата година и грабна танцовата купа. Тя стана шампионка в категорията до 15 г., като буквално отвя конкуренцията на състезатели от клубове в 15 държави. Сред 30-те кандидати за световната титла момичетата били само две. "Тя е дете, което иска да направи нещо в живота. Иска да се развива и да променя историята на брейка в България. И го постига - тя е първата дама в брейк-денса със световна титла. Показа, че жените имат място, и то водещо, в този условно наречен мъжки танц", разказва треньорът на Мари и ръководител на клуб "Бляк Стайл" в Бургас Христо Андонов-Черния. Самият той измислил сценичния ник Queen Mary на усмихнатото 11-годишно хлапе, което влязло в залата през 2007 г. Оттогава приятелите от клуба и целият спортен клуб "Бляк Стайл Дюн" я нарича Queen Mary. Чаровницата доказа, че прякорът й не е случаен.

И сега лъчезарната танцьорка се вълнува, когато разказва за миговете на победата в Австрия: "Беше уникален момент, прекрасно. Всички хора в залата на крака и звучи националният химн, неповторимо", обяснява разпалено момичето.

Истинска фурия на сцената, шампионката се справя блестящо и с лекота с всички движения на тялото, които брейк-денсърите владеят до съвършенство. Когато танцува с типичната брейк-шапка Мари спокойно минава за момче. Щом се усмихне и разпилее косата си обаче, публиката в залата изригва с бурни аплодисменти.

15-годишната екзотична хубавица е най-голямата от трите сестри в семейството на украинка и българин. Като малка се е занимавала с акробатика. От четири години танците са всичко за нея. Отначало родителите й били леко стресирани от факта, че крехкото им момиче ще танцува брейк. След като разбрали, че има огромно желание да тренира, се примирили и сега Мари се радва на пълната им подкрепа.

В лицето на своите съотборници пък е намерила истински приятели, с които споделя радостта от танцуването. Когато не е в залата, заляга над уроците и усвоява любимия си френски език. "Училището винаги е било на първо място за мен", казва победителката. Тя е деветокласничка в гимназията за романски езици "Г.С. Раковски" в Бургас. Мари е пример за своите две по-малки сестрички, които се запалили по танците заради нея. Сега и трите момичета са част от най-големия спортен клуб за танци в Бургас "Бляк Стайл Дюн". В края на 2011 г. златното момиче получи още едно признание - наградата "Бург на годината", която се дава за постижения през изминалите 12 месеца и издигане авторитета на Бургас в страната и света. Засега шампионката се колебае при избора си за кариера, мечтае за киното, но не изключва и да се отдаде на медицината. Това обаче са планове за далечното бъдеще.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.01.2012 г.
Aнонимен
на 06.01.2012 г.
0
 
 
Браво на девойката, заслужава още повече аплодисменти от другата бургаска гордост Рафи, победила е в международен шампионат ! Още веднъж БРАВО И НАПРЕД!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: