Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бургазлийка подари кон на каубоя Яни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 05.01.2012Коментари (5)2102
©
Да подариш кон от добро сърце, и това се случва в наши дни. Благодарение на бургазлийката Миглена Йовчева каубоят Яни от столичния квартал "Овча купел", чиято кобила бе открадната преди Нова година, вече има нов любимец. Фламинго Джуниър няма да измести от сърцето му Тенеси Дарк Скай, но е благодарен за жеста, каза младият мъж вчера.

Миглена Йовчева и съпругът й Пламен са от Бургас, но гледат коне в ямболското село Александрово. Малкото им ранчо приютява 16 коня. Семейството живее уединено, а в селото дори няма интернет. Боейки се от хорската злонамереност, Миглена и мъжът й категорично отказват да бъдат снимани. Това е причината въпреки желанието на медията добрата новина да бъде съобщена директно от развъдника, Миглена е включена само по телефона. Не знам дали съм срамежлива, или чувстителна, но дори от разговора по телефона щях да получа инфаркт, призна пред "Черноморски фар" Йовчева. Жената е категорична, че не иска да се шуми около нея и в момента, в който е взела решението да подари кон, за себе си е приключила въпроса.

Развълнувала се от мечтата на младия мъж. След като се чули ден преди Нова година, Яни отишъл в Александрово. Предложили му 3 кончета. Тръгнал си с плашливия и гальовен Фламинго Джуниър. "Беше любов от пръв поглед, той ме избра. Като влязох в бокса, погалих го, а той започна да си завира бърните в косата ми" - казва за "първата среща" Яни. Кончето е на две години и десет месеца и все още не е обяздено. Опознаването тече с пълна сила - каубоят вече е разбрал, че Фламинго не яде моркови и ябълки, а само овес и сено. Мъжът е безработен. Пресметнал е, че издръжката на животното ще му струва 120 лв.

На въпроса "колко струва един кон" собственичката на развъдника Миглена Йовчева казва: толкова, колкото човек е готов да плати за него. Жената обаче е категорична, че мераклиите да имат собствен кон в кризата се броят на пръсти.

Конете са нейната детска мечта, но едва преди няколко години, когато била на 28, за първи път яхва благородно животно и оттогава не слиза от седлото. Решава, че това е животът й и с помощта на съпруга си купуват първите коне. Три години учат наши и чужди туристи да яздят в курортен комплекс "Елените". "Когато човек обича работата си, той й се отдава всяка минута. Страдам само когато някой от конете е болен", признава Миглена.

Единственият български каубой Яни сподели мечтата си - да поязди на Гранд Каньон, а в серия от репортажи бе показан животът му в столичния квартал "Овча купел".

Истинският каубойски живот на Яни в каравана между панелките започва преди две години. Продава апартамента, дели парите с бившата съпруга, плаща борчовете към държавата и си купува земя за ранчо на село. Но нещата не потръгват.

Така кобилката Тенеси, която е от изчезващата порода Каракачански коне, остава на поляната между магарешките бодли.

По-малко от месец след като волният ездач сподели живота си в телевизионен ефир, на 16 декември кобилата бе открадната. Най-голямото притеснение на младия мъж е животното да не е убито и изядено.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
до Анонимен..ти явно знаеш как се крадат расови коне!!! Излез с името си и тогава говори глупости! Нещастен комплексар!
Aнонимен
на 02.02.2012 г.
0
 
 
аз съм малък каубой от София-кв.Требич.Търся и на мене някои да ми подари кон както на каубоя Яни от Овчакупел мога да гарантирам че кончето ще бъде много добре гледано.Казвам се Виктор и чакам някои добър човек да збъдне мечтите ми. ТЕЛ 0899298254
Aнонимен
на 10.01.2012 г.
-1
 
 
'нашата съгражданка" си прави много евтин PR като "подарява това конче" на този младеж. я по-добре "нашата съгражданка" да каже как се крадат расове коне от закъсалите им собственици и после се прави на голяма благодетелка? жалки мъртви душичи!
Aнонимен
на 06.01.2012 г.
0
 
 
Трябва да си много ОГРАНИЧЕН за да разсъждаваш така приятелю под мене!? На 1000 % съм сигурен - ТИ СИ НЯМАШ И НА "ЕНТА" ПРЕДСТАВА КАКВО Е БИЛО ПО БАЙ-ТОШОВО ВРЕМЕ! Пишеш си тука глупости, колкото да не заспиш. Чети малко пове4е, ..пообразовай се , и тогава пиши тука или където и да е било! ОК? ;-)
+2
 
 
Браво на нашата съгражданка. Подари конче на клетия каубой. То си личи , че е интелигентен мъж. Ето до къде ни докара нашенската слободия и простащина. Мангалите крадат и убиват . Те са над закона. Ах що не се върне тошовото време , всички мършаци щяха да са на местото си.Само за това сажелявам, че поне се живееше спокойно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: