Бургаските кукловоди отново с приз

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:24 / 09.09.2009
536
Впечатляващата колекция от награди на Държавен куклен театър /ДКТ/ - Бургас се увеличи с още две. Бургаските кукленици се завърнаха от XVIII - я Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко - трима са много" в Пловдив с първа награда на холандското жури за „Цар Дроздобрад" и награда на българското жури на Александра Илиева за най-добра актриса. Така сбирката от „пловдивски" награди на бургаския куклен театър става пълна.

По традиция на фестивала има три журита - българско, холандско и детско. Бургаското представяне бе отличено между 8 български и четири чуждестранни театрални формации /от Израел, Канада, Азербейджан и Армения/. Извън конкурсната програма ДКТ - Бургас подари на фестивала „Съкровището" на Пейо Пантелеев. Отзивите за постановката също са възторжени.

Бургаският куклен театър участва за трети път и в съвместен проект със Стара Загора и Пловдив - „Едип - празникът на ослепяването". Постановката, изцяло за възрастни, е реализирана от руски екип с участието на 17 актьори от трите театъра. Тя ще има бургаска премиера в Драматичен театър „Адриана Будевска" на 7 октомври.

„Както върви, скоро ще трябва да правим специална витрина, за да поберем всички награди" - споделя с усмивка, но и с основателна гордост директорът на Кукления театър Христина Арсенова. Предстоящото участие е след броени дни в Международния куклен фестивал - биенале „Пиеро" /за възрастни/ в Стара Загора.

Преди това, на 18 септември, бургаската публика ще има възможност да види „Нощта преди Рождество" по Гогол - спектакъл, с който бургаските кукленици отново ще борят конкуренцията. От изданието на този фестивал през 2007 година в Бургас дойдоха три приза - голямата награда и наградите за най-добри актьор и актриса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).