Бургаски музиканти изнесоха концерт в подкрепа на Миро от "Мери бойс бенд"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:23 / 01.09.2010
999
Бургаски поп изпълнители за пореден път се обединиха около благородна кауза - този път в концерт за набиране на средства за трансплантация на колегата си Миро от "Мери Бойс бенд", предаде репортер на Burgas24.bg. Във вторник вечерта въпреки проливния дъжд те пяха за Миро в Летния театър.

Роденият в Бургас китарист на формацията страда от левкемия. Лечението се провежда във френска държавна болница. След две тежки химиотерапии трябва дa се извърши трансплантация. Самият Миро разясни, че това е завършващия етап който би довел до един така да се каже щастливия финал, но засега такъв съвместим донор не е намерен. Въпреки всичко той и съпругата му не се отказват от това да търсят донор и да се борят. Мария-Мери - съпругата му, е до него през цялото време. Преодоляла първоначалния шок тя намира сили за борба. Споделя: "Наскоро се замислих, че няма случайности:"етимологията на думата съпруг идва от старобългарски и означава "съвпрегнат". Така или иначе ние с Миро сме съвпрегнати заедно в живота и няма как да се разделим дори в такова изпитание. То още повече ни сближава".

До момента семейството на Миро няма отговор от държавните институции, които да поемат дори етап от лечението му. Всичките средства са събрани от благотворителност. Затова Мери с болка споделя: "Мисля си, че хората които стоят във висините, в управлението на държавата не са прочели договорите за присъединяване на Б-я в ЕС. 100% има фондове от които могат да се вземат пари за здравеопазване. Просто някой чиновник не си е свършил работата." И се заканва, когато й остане време да прочете договора за присъединяването на България в ЕС, защото Мери е убедена, че в него има клауза, която позволява трансплантациите и най-вече възможността на българските граждани да се лекуват във всяка европейска страна. Съпругата на Миро смята, че е крайно време държавата да бъде еднакво добра към всички. Въпреки болката е благодарна на хората, които ги обграждат с любов - приятели, колеги и хората с големи сърца, които не се оправдават с икономическата криза.

Миро е оптимист и разсъждава: "ако човек няма кой да му помогне и кой да застане до него много трудно може да се справи и да издържи въобще".

И до Миро и Мери застанаха колегите им музиканти от Бургас в концерт за набиране на средства, за да му осигурят лечение. Сред тях са Ваня Костова и Тони Димитрова, която сподели: "пяхме за Гого. Сега другата ни болка е Миро. Ще пеем и за него, за да може още много, много години да е сред нас, да може да вижда слънцето, да свири на китарата и да може да изнася концерти още много дълги години. След като има шанс, след като има надежда нека и ние помогнем тази надежда да се случи".


Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
17.01.2014 Ева Найденова: Изгавриха се с паметта на Гого
12.01.2014 Хиляди изпратиха Гого в последния му път
12.01.2014 "Фамилия Тоника": Сбогом, приятелю! Ние пак ще пеем, но песента ни ще плаче с нас...
12.01.2014 Днес бургазлии се прощават с незабравимия Гого
10.01.2014 Президентът изпрати съболезнователно писмо до семейството на Гого
10.01.2014 Кметът: Когато чуете или запеете "Бургаски вечери", спомняйте си за Гого
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).