Бургаската опера в момента е с най-богатия репертоар в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:14 / 01.07.2010
570
Бургаската опера в момента е с най-богатия репертоар в страната. Това каза днес на пресконференция директорът на Оперно - филхармонично дружество в Бургас Александър Текелиев. "В ние имаме 32 музикално-сценични заглавия, които вадим и стреляме. Може да се каже също, че имаме най-доброто от класиката, най-доброто от големите композитори. Много на педал работихме тези три години, защото аз заварих тук театър без репертоар.

Общо взето досадно се въртеше една постановка един месец, после следващия месец друга постановка и така. Това отблъскваше публиката. При създаването на репертоар нещата стоят вече по друг начин", посочи Текелиев. Очакванията са след реформата, която предстои в културата, бургаската опера да има и нов репертоар. "Да направим нещо по-естетско, да посегнем към американската музика", обясни директорът на бургаската опера.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мери Бойс Бенд представят видеото към песента "Здравей" тази вече...
Уил Смит празнува
Сиромахов: Някои хора заслужават уважение, а други – не
Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?
Водеща в bTV: Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ...
Милко Калайджиев на 73: Пее легендарни песни и е откривател на на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).