Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бургаска област ще развива културния туризъм с международен кинофестивал "Златна котва"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 29.12.2011Коментари (1)1539
©
Седемдневен кинофестивал "Златна котва", който ще се състои в Бургас през юни 2012 г., подготвя Асоциация "Българска кинокласика и култура". Председател на сдружението в обществена полза е Максим Генчев. Идеята вече е подкрепена официално от областния управител Константин Гребенаров и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

От асоциацията съобщават, че вече се водят разговори и с кметове на другите морски общини в областта, тъй като намерението на организаторите е форумът да бъде с международно участие и филмите да се представят не само в Бургас, а и в други градове край морето.

Това ще бъде първо издание за "Златна котва", като лентите, които ще бъдат представяни ще са базирани върху сценарии от класически и съвременни литературни произведения.

"Вярваме, че фестивалът ще се превърне в изключително стойностно събитие, което ще се утвърди в културния календар не само на Община Бургас и Бургаска област, но и на страната. Каним общините от региона, чуждестранните мисии и представителства, както и фирми да подкрепят културното събитие", се казва в официално становище на кмета Димитър Николов и областния управител Константин Гребенаров с дата 28 декември 2011 г.

Асоциацията вече е доказала своята мисия по опазване на българското културно наследство чрез реализацията на филма "Гераците". В момента Максим Генчев и екипът му подготвят втора лента от проекта "Кинокласика", а именно "Вела" по "Вампир" на Антон Страшимиров. Следват "Шибил" и "Индже" на Йордан Йовков.

Вниманието на "Българска кинокласика и култура" в момента е най-вече насочено към екранизацията на "Вела", за да се открие точно с този филм "Златна котва".

Фестивалът ще се провежда със съпътстваща програма от изложби, концерти, театрални постановки. Една от целите на събитието е и развитието на културния туризъм в Бургаска област. В момента се водят преговори и с БНТ, която да излъчва последния ден на фестивала, когато ще бъде връчена "Златна котва".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2011 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: