Бургас ще брани титлата "Романтичната столица на България"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 31.01.2010
759
Бургас има шанс да стане романтичната столица на България през 2010 г.! Това ще се случи, ако жителите на града успеят да създадат най-дългото любовно писмо в страната и победят в съревнованието с други девет големи града.

Поставянето на рекорд за най-дълго любовно писмо се провежда от издателство "Кръгозор" и книжарници "Хеликон" за втора поредна година. През 2009 г. победител бе град Бургас, чиито жители създадоха 15-метрово романтично послание.   През 2010 г. писането на най-дългото любовно писмо е вдъхновено от книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи", в която събрани писма от личната кореспонденция на знакови фигури в българската история - революционери, политици, общественици, учени, писатели, военачалници, художници.  Издателите от "Кръгозор" призоваха всички читатели да се включат в създаването на най-дългото любовно писмо като посетят книжарницата на ул . "Райко Даскалов" № 13 и впишат  свое любовно послание собственоръчно - по онзи леко старомоден, но безкрайно романтичен начин, по който са правили това Атанас Буров, Мара Белчева, Иван Вазов и всички други бележити личности, включени в сборника.

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Известна опроверга спекулации по неин адрес
Знаете ли какво е чуфата?
Имат над 30 година брак, но за първи път излизат заедно на този т...
Есенните плодове и зеленчуци ще ви донесат не само здраве, но и п...
Морските курорти отстъпват на есента и планините
Как да разберем, че суджукът е готов?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).