Бургас се включва за пети пореден път в инициативата „Нощ в музея”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 16.05.2009
943
Регионалният музей в Бургас ще се включи днес /16 май, събота/ за пета поредна година в европейската инициатива „Нощ в музея". Гражданите и гостите на града ще могат от 17.00 до 24.00 часа днес безплатно да посетят и четирите експозиции на музея - историческа, археологическа, природонаучна и етнографска.

Нощта на музеите в Бургас ще започне от 17.00 часа с изложба на археологическите открития на Регионалния Бургаски музей направени през изминалата 2008 година. Гостите ще могат да разгледат любопитните находки в Археологическата експозиция на ул. „Богориди" № 21. От 17.30 часа в същия отдел на музея ще бъдат изложени за наблюдение „Новият живот на античните саркофази" и „Нощно ателие на открито за консервация и реставрация на музейни експонати от камък".

В Природонаучната експозиция на ул. „Фотинов" № 30 от 18.00 часа ще бъде открита изложбата от фото-импресии на Иван Арабаджиев - „Да не залезе красотата около нас".

За истинска тържественост на празника ще допринесат децата от танцовите състави „Звездички" при училище „Св. Климент Охридски" и „Зорница" от гимназия за преподаване на немски език „Гьоте" с художествен ръководител Николай Парушев. Те ще изпълнят танцовия спектакъл „Българска сватба", който зрителите ще могат да наблюдават от 19.00 часа в Етнографския комплекс на улица „Славянска" № 69.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).