Бургас посрещна чудотворната икона на Св. Богородица от Агиа Напа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:25 / 30.06.2011
698
Чудотворна икона с образа на Света Богородица и Честният пояс на Божията майка от манастира Агиа Напа в Кипър бяха посрещнати днес в Бургас от бургаското духовенство, кмета Димитър Николов и стотици миряни.

Светините ще останат за поклонение в църквата "Свети Иван Рилски" до утре на обяд. Тази нощ храмът, който на 1 юли чества своя празник, ще остане отворен дотогава, докато има вярващи, които желаят да ги видят и да отправят към тях своите молитви. Заедно с иконата и пояса на Божията майка, в църквата днес бяха изложени и светите мощи на Св. Ап. Варнава, Св. Вмчк. Георги и Св. Вмчца Марина.

Иконата и поясът от Агиа Напа пристигат в Бургас с благословията на сливенския митрополит Иоаникий, по покана на църковното настоятелство при храм "Св. Иван Рилски" и Община Бургас. Вярва се, че те са чудотворни и помагат на бездетни жени да заченат и родят безпроблемно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия втрещи с изказване за миналото си
Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).