Български писател с престижна международна награда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:04 / 05.01.2024
699
Здравка Евтимова е удостоена с новоучередената награда за фантастика "Доктор Т. О’Конър Слоун“ в САЩ, съобщи писателката.

Призът се връчва от американското издателство Starship Sloane Publishing.

"Тази награда отбелязва значителния и траен принос на Здравка Евтимова в областта на фантастиката чрез нейните уникални творческа визия и глас, вдъхновяваща оригиналност и утвърдили се, получили висока оценка творби, отличени с международни награди“, гласи текстът върху сертификата, съпътстващ литературната награда.

В сайта на издателството е отбелязано, че Здравка Евтимова е "един от най-изтъкнатите съвременни български автори, чието разпознаваемо творчество, удостоявано с международни награди, обогатява в дълбочина литературата в сферата на фантастиката и в по-широк план - литературата като цяло“.

Разказите на Евтимова са публикувани в 32 страни по света. "Кръв от къртица“ е включен в учебниците в Дания, както и е сред препоръчаните разкази за обучение в прогимназиите в САЩ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Представителите на тези зодии ще се радват на пълни джобове
Пръска сексапил и красота след раздялата
Вижте снимка на Натали Трифонова от първия й учебен ден
Какво беше училището по време на соца?
Днес един от най-популярните у нас американски актьори празнува р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).