България се нареди сред ТОП дестинациите в световния туризъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:33 / 29.12.2010
632
България се нареди на девето място сред най-желаните туристически дестинации за 2011, показва проучване, цитирано от CNN. Сред деветте най интересни за туристите точки са и Ню Йорк, Нова Зеландия, Перу. Испанският град Барселона, Норвегия, Албания, Япония и Гватемала.

Причината Ню Йорк да оглави класацията е 10-та годишнина от атентата срещу кулите-близнаци на Световния търговски център, смятат експерти. Втора по-популярност туристическа дестинация ще бъде Нова Зеландия. Сравнително малката по територия страна разполага с девствена природа и уникално климатично разнообразие. За една седмица можете да посетите зони от няколко климатични пояса - от субтропици до сурови планини с уникални алпийски гледки. Огромният интерес към тази страна ще бъде запален и от предстоящото световното по ръгби, чийто домакин ще е Нова Зеландия. В първата тройка на най-привлекателните страни за пътешествия попада и Перу.

Експертите смятат, че Амазония с удивително богатата си флора и фауна, ще бъде в центъра на интереса. Нейните огромни пространства са дом на над милион най-различни видове растения, животни, птици и насекоми, много от които все още са непознати за науката. Басейнът на тази велика река без преувеличение може да бъде наречен световен генетичен фонд. Без съмнение туристите както и преди ще "атакуват" архитектурната перла на Испания - Барселона. Допълнителен магнит за привличането на туристите ще бъде напредъка в строителството на незавършения шедьовър на Гауди - катедралата "Светата фамилия". Норвегия, Япония и Гватемала запазват своите позиции сред най-притегателните за пътешествениците страни.


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).