Българи негодуват срещу знаме на Сърбия, поставено у нас

Автор: Ливия Кукова
Коментари (0)
17:23 / 28.12.2023
1010
Жители на Община Благоевград са депозирали подписка в Общински съвет – Благоевград, с която искат да бъде премахнато знамето на Република Сърбия, което е поставено пред зала "22-ри Септември“, предаде репортер на "Фокус“.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков обясни, че на утрешното заседание на местния парламент, общинските съветници ще трябва да решат дали да подкрепят предложението за премахване на флага.

Припомняме, че през месец май тази година бе открито Почетно консулство на Република Сърбия в Благоевград. Официалното събитие се състоя пред зала "22-ри Септември“, в която от години се провеждат редовните заседание на Общински съвет – Благоевград, както и други важни за общината събития, в това число срещи с министри и други. Още тогава редом до българското знаме и това на община Благоевград, започна да се вее флага на Сърбия.

Това предизвика напрежение сред част от жителите на Благоевград, които поискаха премахване на знамето, един от тях дори бе изведен от полицията, защото по време на химна на Република Сърбия започна да скандира, че откриването на консулство в Благоевград е провокация. Консулство в Благоевград има и бившата съветска република Казахстан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Представителите на тези зодии ще се радват на пълни джобове
Пръска сексапил и красота след раздялата
Вижте снимка на Натали Трифонова от първия й учебен ден
Какво беше училището по време на соца?
Днес един от най-популярните у нас американски актьори празнува р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).