Бръшлян се превърна в център за обучение на доброволци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 26.06.2011
812
В Бръшлян се проведе обучение на младежи-доброволци за мултипликаториа идеята за доброволчеството. Обучението беше от 20 до 24 юни в архитектурния и културен резерват - с. Брашлян, който се превърна в център за обучение на младежите включени в проекта "Европа е доброволчество - ела и ти!" на Фондация "Астика"-Бургас.

Младежите научиха и придобиха различни умения като: изграждане на екип (тиймбилдинг), ефективна комуникация и умения за презентиране и пренасяне на идеята за доброволчеството. По време на обучението доброволците изработиха свои продукти (от природни материали) за пътуващата изложба "Стани доброволец! Дай своя принос!", която е част от инициативите посветена на Европейската година на доброволчество.

По време на тренинга младежите взеха активно участие в метода " Световно кафене", всекидневно работиха по групи, Играха игри като: "Мостът", Кулата и десетки други интерактивни игри на открито и в зала. Имахме и културни вечери подготвени от младежите по екипи.

На 23 юни вечерта се срещнаха със двадесет и двама свои връстници-доброволци от Германия.

Среща се превърна в своеобразен обмен. В изнесения обмен в местността свети Пантелеймон край село Бръшлян всики се включиха в съвместните игри на открито, младите хора танцуваха, пяха песни, запалиха лагерния огън който се използва и за приготвяне на вкусната вечеря.

Вечеряхме сред природата. Подарихме много подаръци на гостите доброволци от Германия който, малдежите-доброволци от Фондация Астика изработиха специялно за тях по време на обучението.

Пътуващата изложба под мотото " Стани доброволец ! Дай своя принос!, ще се осъществи през месец август в градовете Бургас, Айтос, Поморие и Несебър. На нея ще бъдат представени идеите на младите доброволци, както и уменията които придобиха в обучението в село Бръшлян, да презентират и привличат съмишленици за общественополезни каузи и инициативи. Също така ще покажем и всички продукти изработени от тях.

Заключителната част на проекта е през месец септември. За това е предвидено провеждането на уъркшоп.

Проектът е финансиран от европейската програма "Младежта в действие", администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи". Проектът цели да популяризира активното гражданство на младите хора в контекста на Европейската година на доброволчеството, чрез участие в неформално обучение и разработени от тях инициативи за насърчаване на младежкото доброволчество.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия втрещи с изказване за миналото си
Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).