Британците UNKLE с лайв на Spirit of Burgas

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:04 / 08.07.2010
1057
Във втората фестивална вечер, когато след полунощ DJ Shadow ще изтръгва от дигиталните си машини и плейъри уникални звуци, събратята му от UNKLE също ще стъпят на основната сцена на най-мащабния летен морски фестивал на Балканите.

Зад името UNKLE стоят експериментаторите от Лондон - James Lavelle и Tim Goldsworthy, но на SPIRIT of Burgas те ще се появят така, както ходят на всеки фестивал от 2007 г. насам - с цяла банда, за да направят единствен по рода си лайв. Зад тандема на сцената ще застанат инструменталистите Joel Cadbury, Pablo Clements и James Griffith, барабанистът Michael Lowry и вокалът Gavin Clark. Освен това UNKLE ще пристигнат на SPIRIT of Burgas със сериозно оборудване за видео, светлинни и визуални ефекти. Онова, което ще ни поднесат, ще е страхотен микс от жив звук, изобилие от светлина и атрактивни визуализации.

Три са нещата, които правят от UNKLE забележителен проект като цяло. Първото е, че от 1994 г. до днес никога не са спирали да поемат творчески рискове и да експериментират отвъд общоприетото. UNKLE всъщност стартира като лейбъл и ако проследим развитието на музикалното им мислене, ще открием съществени разлики в звученето им от средата на 90-те до днес. Второто е, че те увличат във всичките си студийни проекти множество значими личности от световната музика. Така в дебютния им албум "Psyence Fiction" като продуцент се изявява DJ Shadow, а като гост-музиканти - Thom Yorke от Radiohead, Jason Newstead от Metallica. Mike D от Beasty Boys, Kool G Rap, Badly Drawn Boy и Richard Ashkroft от The Verve. В "Never, Never, Land" от 2003г., в "War Stories" от 2007 г. и в "End Title... Stories for Film" от 2008 г., откриваме Robert del Naja от Massive Attack.

Третият факт, който превръща UNKLE в забележителна формация, са проекти в областта на модата и киното. Те посвещават на ексцентричния Alexander McQueen специален микс, озаглавен McQ. Феновете на култовата вампирска кино сага "The Twilight: Eclipse" може би знаят, че парчето "With You In My Head" от саундтарака на филма е дело на UNKLE feat. The Black Angels. А албумът им "War Stories" вдъхновява експозиция от произведения на изкуството, изложени през март 2008 г. в лондонската галерия Lazarides.

През май тази година UNKLE пуснаха и най-новия си албум "Where Did the Night Fall". Сигурно е, че публиката на SPIRIT of Burgas ще има честта да е сред първите в света, чула на живо тракове от диска.

Част от феновете на модерната английска музика ще могат да гледат обещаващото шоу на UNKLE благодарение на немска марка бира номер едно в света Beck's. Брандът, който е основен партньор на Spirit of Burgas, стартира специална промоция с много награди, една от които е билет и за трите фестивални вечери. Феновете ще имат шанс да печелят някоя от всички Beck's изненади през целия месец юли, а подробностите за начина, по който може да стане това, са на www.becks.bg.

* Билети:

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет - 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет - 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга - 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.


Виж коментарите (0)

Още по темата (55):
05.11.2010 Spirit of Burgas с поредна престижна номинация
14.10.2010 Spirit of Burgas в топ 10 на UK Festival Awards
07.10.2010 Spirit of Burgas сред десетте най-добри фестивала в Европа
22.09.2010 Spirit of Burgas отново е сред претендентите за фестивалните Оскари
21.09.2010 Spirit of Burgas 2010 пак с номинация за престижна награда
20.08.2010 Румънска група стана откритието на "На тъмно" сцената на Спирита
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).