ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Брад Пит оставил добър бакшиш на шеф Кустев | ||||||
| ||||||
Това каза в "Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria шеф Илиан Кустев. Историите в книгата са за рецептите. Откъде съм ги взаимствал, с кого съм ги правил. Има такива с японски мои колеги, с Андре Токев, с други приятели, феноменални шефове от целия свят. Така съм навързал рецептите, че да е интересно на хората откъде идват тези неща и как съм ги научил. Опитах се да бъде забавна книгата. За мен рецептите не са сложни, опитах се да ги направя максимално разбираеми за хората. Отговарям на въпроси в социалните ми мрежи. Не мога да отговоря на всички, но се старая. Аз не прекалявам с храненето, просто пробвам нещата, които готвя. Това не е ядене. В кухните с висок статут задължително се пробва. Но главните готвачи там казват - пробваме, не ядем. Разбираш какъв е вкусът и така. Ям основно протеин - пиле, риба, телешко, зеленчуци, от плодовете си позволявам основно банани, и разбира се от време на време зимата по-мазно месо или сиренца. Моят девиз е "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението". Това ни различава от Мишлен ресторантите по света и нашите тук. Там имаш абсолютно всичката посуда - блендери, цедки, рингове, силиконови форми. Това нещо ти дава възможност да се разгръщаш. Така си улесняват живота. Колкото и да натискаш, ако нямаш хубав блендер няма как да направиш гладко пюре например. Аз съм изключително горд, че съм имал възможността да готвя на Маргарет Тачър. Не съм я виждал, тя си ядеше от нашето дневно меню в Лондон, когато работих. Там няма как да имаш претенции, всичко е много високо качество, с много хубави продукти, просто няма как да сбъркаш каквото и да ядеш. Винаги изпращаше комплименти на кухнята. Тя ядеше различни храни. Риба, телешко, хапваше и доста зеленчуци с трюфел. Не беше много претенциозна. Но заради възрастта не ядеше всякакви неща. На Джони Деп решихме да му направим качамак с Явор Сарафов, нещо, което е близо до нашата кухня. Леко го променихме, направихме и таратор. Постарахме се да усети нашия вкус. Още 2006 г. готвих на Брад Пит. Сега разбирам защо ядеше такива неща, готвих му омлет от белтъци, просто този тип хранене те държи в добра форма. Даде ми 50 паунда бакшиш, защото много му хареса. |
Още по темата: | общо новини по темата: 5982 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/997 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Важна новина от "Бургасбус"
17:12 / 27.11.2024
Ето къде няма да има вода днес в Бургас
09:58 / 28.11.2024
Дами попълниха титулярния съдийски състав на Апелативен съд – Бургас
13:48 / 28.11.2024
Бургас посреща Камиона на добрината на Coca-Cola на 4, 5 и 6 декември
11:44 / 28.11.2024
19-годишен айтозлия загази сериозно
09:35 / 29.11.2024
16 дни ваканция за учениците в Бургас
15:32 / 27.11.2024
Виктор и Беба си дават ново начало извън къщата
09:03 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета