Апартаментът на Стефан Данаилов гони 1 милион лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:48 / 13.10.2023
769
Апартаментът на Стефан Данаилов в столичния квартал "Лозенец“ пустее вече близо 4 години след смъртта на именития актьор. Жилището е под ключ и е оставено във вида, в който Ламбо го напусна през 2019 г., преди да постъпи в болница и да почине. Оттогава досега обаче цената му е скочила двойно и вече може да бъде продадено за 1 милион лева. В същата кооперация, в която приживе артистът живееше, в момента за продан е обявено жилище със същите квадрати за над 500 хиляди евро.

Правата върху култовия имот не са на биологичния син на актьора от актрисата Ирен Кривошиева – Владимир, който е пряк негов наследник. Приживе, преди да се разболее сериозно, Ламбо приписал апартамента от 146 квадрата на своя доведен наследник Росен Цанков – син на неговата съпруга Мери. Все пак големият артист не му го дал безвъзмездно, а чрез договор за покупко-продажба. Така Росен му наплатил половината от цената на жилището, която тогава била изчислена на само 97 хиляди лева. Тези пари пък Майор Деянов прибавил към спестяванията си в банка, които отишли при Влади. В момента обаче Росен може да изкара 1 милион от легендарния имот, стига да намерел начин да избегне важна клауза от договора с покойния вече Ламбо. Навремето при сключването на сделката Данаилов настоявал в контракта да има специална клауза, според която Росен нямал право да продава апартамента, докато е жив. Макар брокерите да надушили, че имотът стои празен и да проявявали непрекъснато интерес към него, увещавайки Цанков, че може да забогатее драстично след продажбата му, той бил непоклатим. Отклонявал всички оферти и бил уверен, че ще изпълни волята на своя втори баща да не харизва дома на любовта им с Мери на случайни хора.

Около въпросното жилище витаят митове и легенди за бохемските сбирки и забави, които актьорът някога организирал там, пише "Ретро".

Апартаментът в квартал "Лозенец“ е огромен, а 10 квадрата е само кабинетът на звездата на Народния театър, който е пълен догоре с книги, ръкописи на пиеси и сценарии на филми. Те пък бяха наследени от неговата племенница Росица Обрешкова. В този дом до последно Данаилов събираше учениците си от НАТФИЗ и колегите си от Народния, с които репетираха постановката "Актрисата“, в която той направи последната си роля. Сред мебелите също има ценни експонати, като старинно писалище с дърворезба, кръст, осветен на Божи гроб, газена лампа антика, скулптури, картини и подаръци от приятели. В "Лозенец“ Стефан и съпругата му Мери заживяват щастливо през 1972 г. До сетния си дъх Данаилов обитаваше същото семейно жилище, пълно със спомени за обичаната му съпруга, и не пожела да се премести в къщата, която купи в елитното пловдивско село Марково.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5976):
01.10.2024 Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в България
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Известна наша журналистка се омъжи!
Венцислава Тафкова най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).