Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако спонтанно решите да напуснете работата си? Психолог: Всеки импулс трябва да бъде овладян със спокойствие и здрав разум
Автор: Екип Burgas24.bg 16:19 / 24.10.2024Коментари (0)337
©
Стресът от преумора и допълнителни отговорности може да направи дори любимата работа непоносима, така че хората често напускат импулсивно и без резервен вариант. Това е докладвано пред Градската новинарска агенция "Москва" докладвано от психолог, психотерапевт, старши преподавател в катедра "Юридическа психология и право" Факултет "Правна психология" Московски държавен психолого-педагогически университет Нина Чупракова.

Според нея можете да опитате да кажете на ръководството за натрупаните оплаквания, ако работата е важна за вас и не искате да я загубите.

"Внезапният импулс да напуснем може да означава, че човек е натрупал въпроси, недоволство и евентуално оплаквания от различен вид. Всичко това може да се е наслоявало с месеци, за да избухне в един момент с подобно необмислено решение. Решението идва светкавично и безвъзвратно – казвате си "Не мога повече". Струва си да съберете мислите си, да обмислите въпроси за обсъждане и да ги обсъдите с шефа си. Ако чувствате неразбиране в работното взаимоотношение, тогава си струва да обсъдите и това“, каза Нина Чупракова.

Психологът обясни, че емоционалният импулс, който е в основата на такова прибързано решение, преминава бързо и след това хората изпитват съжаление. Тя посъветва да се вслушвате по-често в себе си, за да се научите как да управлявате подобни импулси.

"Създайте си навик да се усамотявате със себе си поне веднъж на седмица или две и се вслушвайте в себе си, в сигналите и импулсите на тялото си – Изпитвате ли неприятни усещания? А вашите чувства – Има ли някакви страхове, притеснения или негодувание? Запитайте се – доволен ли съм от всичко, всичко добре ли е и както го искам в живота си? Постепенно мислите, чувствата и тялото ви ще постигнат съгласие и разбиране и ще се научите да вземате информирани решения. Ако работата, в която прекарвате по-голямата част от живота си, е ценна за вас, тогава може би трябва просто да си починете и да придобиете емоционална и физическа сила“, допълни още Чупракова.

Тя отбеляза, че не трябва да оставате на работа, която не ви подхожда.

"В противен случай може да завърши с професионално прегаряне или психосоматика. По-добре е да направите избор и да вземете решение, което не винаги е лесно. Но, отново, това решение трябва да бъде балансирано“, обясни психологът.

Според нея хората често искат да се откажат, когато изпитват възрастова криза и тогава не могат да се справят без помощта на специалист, пише fakti.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Лека атлетика
Парашутисти паднаха край Ботевград
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: