Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
5 места в Барселона, които задължително да посетите
Автор: Велизара Ангелова 12:59 / 08.07.2024Коментари (0)1496
© Barcelona Card
Всяка година милиони пристигат в Барселона, за да изпитат неговата култура - музеи, ресторанти и плажове. През последните 32 години, сред тях са и феновете на Формула 1, които отскачат до близката писта Барселона-Каталуня, за да станат свидетели на изпълненията на най-добрите състезатели в света.

Понякога феновете стават професионалисти. Такъв е и случаят с бившия пилот от Формула 1 Хайме Алгерсуари. Роденият в Барселона син на бившия мотоциклетен състезател Хайме Алгерсуари старши, започва да се състезава в ранна възраст, като бързо напредва във Формула 1.

За Алгерсуари, Барселона е уникален. "Не е твърде голямо, нито твърде малко", казва той. "Времето е невероятно. Храната е страхотна. Хората са много дружелюбни. Това е много балансиран град със страхотни вибрации и страхотна енергия. Толкова се гордея с моя град. Това е много специално място за живот" , казва той пред BBC.

Ето любимите начини на Алгерсуари да прекара един уикенд в Барселона – по време на Формула 1, а дори и след това.

La Barceloneta

Не е изненада, че тази класация започва именно с квартал La Barceloneta. Барселона има много различна география. Вместо да е равен, хълмът Тибидабо е надвиснал над града, а от другата страна е Средиземно море. "Подобно е на Сан Франциско, защото не е плоско като Амстердам и Милано", казва Алгерсуари. "Продължава от морето към планината. Градът е разделен от тази голяма улица, наречена "Диагонал". Горе е по-жилищна, долу е за посетители."

Според него близостта на Барселона до Средиземно море помага за поддържането на приятелската, спокойна атмосфера на града. Затова той препоръчва да се разходите из "Ла Барселонета", който свързва Олимпийското пристанище с брега на морето и е дом на плажовете "Сант Себастиа", "Сант Микел", "Барселонета" и "Соморостро", за да се насладите наистина на атмосферата. 

Sarrià - най-добрият квартал за отсядане 



Sarrià е бивше село, разположено в горната част на града. Мястото не е особено популярно сред туристите, известно е предимно за каталунци и хора от Барселона. 

Винаги при посещение Алгерсуари насочва приятели към Готическия квартал. Там са най-старите части на града и включват много средновековни туристически атракции, разположен е точно на юг от площад "Каталуня".

"Определено трябва да отидете, защото това е старият град на Барселона и можете да видите катедралата, както и старите укрепления на града. Когато ми гостуват приятели от чужбина тук и искат да видят нещо, ги водя там."

Ако желаете да останете по-близо до центъра на града, бившият състезател препоръчва или модерния El Born, артистичния Poblenou, или елегантния квартал Gràcia.

Националният музей на изкуството



Точно на юг от La Barceloneta е Montjuïc, друг барселонски хълм с невероятни гледки и парк, който според Алгерсуари си заслужава да бъде проучен. Тук се намира и музеят на Alguersuari в града, Museu Nacional d'Art de Catalunya (Национален музей на изкуството). 

Той е не само един от най-големите музеи в Испания, пълен с каталунско изкуство и романски картини, но се намира и в Palau Nacional, испанска ренесансова сграда, която ще остави посетителите без дъх от чудо. Разбира се, Алгерсуари препоръчва и някои по-типични обекти като Basílica de la Sagrada Família и други сгради на Антони Гауди като Casa Vicens и Park Güell .

Tibidabo - един от най-старите увеселителни парка в света

Ако сте на лов за приключения на открито, но не ви се гмурка в Средиземно море, можете просто да се изкачите по хълма Тибидабо. "Едно от най-добрите неща, които бих препоръчал и това, което наистина ценя в моя град, са гледките. Да отидеш до върха на Тибидабо е страхотно", казва Алгерсуари.

След като стигнете до върха, няма да бъдете възнаградени само с невероятна гледка, защото на върха се намира и увеселителният парк Тибидабо. "Малко хора го знаят и не е много голям", добавя той за парка, който е открит през 1905 г. и е един от най-старите увеселителни парка в света, като повече от оригиналните атракциони все още работят. Получавате такава невероятна гледка към града и морето особено по изгрев или залез. 

Eixample - Най-добрият район за нощен живот в Барселона



Най-добрият район на Барселона за нощни барове е Eixample. Заведенията са опаковани заедно, така че да не се налага да обикаляте в търсене на подходящия бар. 

Eixample също е дом на любимия коктейл бар на Alguersuari, Dry Martini. "Всички сервитьори са облечени в класическо облекло“, "Чувствам се толкова удобно там“, "Можеш да водиш разговор, наистина е хубаво и готино.“, споделя той.

Но Барселона е изпълнена с нощен живот, особено в близост до често посещаваните от туристи плажове, където има много клубове. Неговият избор: Sala Apolo на Paral-lel Avenue. Силно препоръчва на любителите на музиката да разгледат Brunch Electronik.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: