30 години известен певец насилва и тормози, докато сега истината излезе наяве

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 30.05.2024
1436
Рапърът Шон Комбс, известен с псевдонима си Пи Диди, е упражнявал насилие над жени от десетилетия и е използвал властта си в развлекателната индустрия, за да накара жертвите си да млъкнат.

Бивши приятели, познати, служители, артисти, работили за продуцентската му компания Bad Boy и хора от индустрията казаха пред списание Rolling Stone, че Диди е опасна фигура, която използва любовта и уважението на феновете си години на сексуално малтретиране и насилие.

Според доклада историята на сексуалното насилие на Диди датира отпреди да започне музикалната му кариера, като жени, които са го познавали от университета Хауърд, казват, че той е бил агресивен още тогава. Преди да напусне Хауърд след две години, Диди вече е изградил репутация на амбициозен млад мъж, който организира партита, на които се случват неприятни неща.

Няколко предполагаеми свидетели си спомнят жестоко предполагаемо нападение срещу млада жена, която според тях е била бита с колан от рапъра пред нейното общежитие.

Въпреки инцидента Диди скоро напуска Хауърд, за да започне огромната си музикална кариера в Uptown Records, където помогна за развитието на артисти като Мери Джей Блайдж. Но според един от неговите обвинители, Джой Дикерсън-Нийл, той вече е имал лоша репутация през 1991 г., когато я е поканил на вечеря и се твърди, че е сипал нещо в питието й, докато тя била в тоалетната. Дикерсън-Нийл казва в съдебно дело, че след това Диди я е изнасилил и е заснел нападението, което по-късно е показал на другите "като трофей“. Диди отрича обвиненията.

Лиза Гарднър, която също е завела дело срещу Диди, твърди, че е била на 16, когато рапърът я е принудил да пие и я е изнасилил. Това се случва през 1990 г. след среща на събитие на MCA Records в Манхатън. Гарднър твърди, че след Диди е била изнасилена и от неговия приятел - певецът и автор Арън Хол

През 1991 г. агресивното поведение на Диди в Uptown Records се превръща в проблем и той започва да трупа криминални досиета, след като организира благотворителен баскетбол мач, който остави девет души убити след блъсканица.

След като е уволнен от Uptown Records изпълнителят създава своята компания Bad Boy с помощта на нов изпълнител, Кристофър Уолъс, известен още като Notorious B.I.G. Кърк Бъроуз, съосновател на Bad Boy, каза пред Rolling Stone, че е видял Диди да напада жена в офиса на лейбъла през 1994 г., твърдейки, че той и друг служител трябвало да спасят жената, след като чули писъци и счупено стъкло.

В друго дело срещу Диди, бивша негова стажантка Ейприл Лампрос твърди, че той я е нападнал в гараж през 90-те години и я е принудил да прави орален секс с него.

След убийството на Notorious B.I.G., кариерата на достигна ново ниво, както и тормозът му, твърдят източници пред Rolling Stone.

Водещата Уенди Уилямс каза в книгата си от 2004 г., че Диди е "похарчил много пари и е използвал голяма част от влиянието си, за да се опита да ме смаже", след като е публикувала предполагаема сексуална снимка, показваща го с друг мъж на уебсайта си.

През 1999 г. изпълнителният директор на Interscope Records Стив Стоут каза, че Диди нахлул в офиса му и го набил, защото не е бил изрязан от сцена в музикален видеоклип на рапъра Nas.

Месеци по-късно Диди беше арестуван за стрелба в нощен клуб, при която бяха ранени трима души. Той и тогавашната му приятелка Дженифър Лопес избягаха от стрелбата, а звездата от Лоши момчета Шайн, известен още като Джамал Майкъл Бароу, беше осъден за инцидента.

Междувременно моделът Кристъл Маккини твърди, че през 2003 г. Диди я е принудил да прави орален секс с него въпреки съпротивата й. Жена твърди в друг съдебен процес срещу Диди, че по това време е била на 17 години.

Всички срещу Диди обаче избухна, след като бившата му приятелка Касандра "Каси“ Вентура заведе дело срещу него миналата година. Каси разказа, че се е срещнала с Диди, тогава 37-годишен, през 2007 г., когато я е дръпнал в банята по време на 21-ия й рожден ден и я е целунал насила, оставяйки я разплакана.

Певицата твърди, че той я е притискал да взима наркотици и буквално се "вкоренил" в живота й, като започнал да й плаща, да държи медицинските й досиета до него и да я бие, ако е почувства обиден.

Когато Каси имаше кратък романс с рапъра Кид Куди, Диди я биеше и заплашваше да взриви колата на рапъра. Куди сам каза пред The ​​New York Times, че колата му е избухнала след заплахата.

Каси твърди, че насилствената й връзка с Пи Диди крайна сметка е прераснала в сексуален трафик, като я е принуждавал да употребява наркотици и я е снимал в сексуални контакти с други хора. Съдебният иск на Каси също описва жестоко нападение в хотел в Лос Анджелис - месеци преди CNN да публикува видео на Диди, който бие певицата, както е описано в документите.

Рапърът е продължил да тормози Каси години след края на връзката им, като дори я е споменал в речта си, когато получи наградата за цялостно творчество през юни 2022 г.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5974):
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
07.09.2024 За отмъщение? Джей Ло се появи полугола на премиера
07.09.2024 Къци Вапцаров с доста черен хумор: Като умра...
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Представителите на тези зодии ще се радват на пълни джобове
Пръска сексапил и красота след раздялата
Вижте снимка на Натали Трифонова от първия й учебен ден
Какво беше училището по време на соца?
Днес един от най-популярните у нас американски актьори празнува р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).