17-годишна бургазлийка с книга в Македония

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 11.11.2010
682
Едва навършила 17 г., единайсетокласничката от бургаската математическа гимназия Анамария Коева вече има издадени стихове в Македония. Книжката "Ракопис" съдържа стихове от лиричния й сборник "От покрива на дъгата" и 30-ина произведения от най-новия й непубликуван на български цикъл "Хищникът на моята фантазия".

Здравословни причини попречиха на македонския издател Бранко Цветоски да донесе новата книга на Анамария в Бургас. Това направиха негови колеги на специална среща в края на миналата седмица, организирана от общината, дружество "Български писател", читалищата "Любен Каравелов и "Асен Златаров" и издателство "Балтика 2002".

"Благодаря ви много, прегърнахте ни топло, дано и вие усетите прегръдката на Бургас", усмихнато поздрави гостите от братска Македония момичето.

След 17 часа път от Охрид и Скопие до бургаското море стигнаха Тоде Илиевски, Зоран Якимоски, Мишо Юзмески и Лидия Размоска. В БХГ "Петко Задгорски" те бяха посрещнати от събратя по перо, четоха свои стихове, раздаваха автографи върху свои поетични и публицистични книги.

Въпреки отсъствието на Бранко Цветоски, който миналата година бе в журито на Международния литературен конкурс "Изкуство против дрогата", проведен в Бургас, името му се спомена нееднократно и съвсем залужено. С негов актив в Скопие са отпечатани книги на други бургазлии - Роза Боянова, Атанас Радойнов и Милка Стоянова.

Гостите почти се повтаряха в изказванията си - че Бургас е най-хубавият град в България, че тук се чувстват сред приятели. Не скриха удивлението си как българските им колеги са успели да подберат за рецитала любимите им стихове... На финала недвусмислено бе заявено, че културният мост е стабилен, предстоят още срещи и нови книги на бургазлии в Македония.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).