Жълт код за силен вятър по Черноморското крайбрежие, има материални щети

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:01 / 08.07.2023
2518
Жълт код за силен вятър е обявен по Черноморското крайбрежие. Областите, за които важи предупреждението са Бургас, Добрич и Варна. Това сочат данните, предоставени от НИМХ.

Метеоролозите предупреждават, че вятърът се предвижва от север-северозапад с пориви до 15-17 m/s или още 7 степен по скалата на Бофорт.

Вятър от 7 степен по скалата на Бофорт се движи с от 51 до 62 км/ч., като условията при такъв вятър в морето предполагат движението на вълни в различни посоки и  откъсване на парчета пяна. При такъв вятър на сушата цели дървета се движат и е силно затруднено ходенето срещу него.

Според плажуващи читатели на "Фокус" обаче вятърът е доста по-силен по Северното Черноморие. От изпратените кадри, разбираме, че има и материални щети, като вятърът е бутнал големи керамични саксии, чадъри, а и затруднява предвижването навън.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Силна буря удари Слънчев бряг!
Един от най-красивите плажове в България прилича на сметище
Хванаха паламуд гигант в Черно море
Почивката на Черноморието - по-евтина
Влакът от Бургас за София закъснява с повече от 130 минути, запал...
Бургазлия се разхожда с доста марихуана в "Меден рудник"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).