Жилищна кооперация в центъра на Бургас стои вече 20 дни без вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:48 / 05.11.2012
946
Жилищна кооперация в центъра на Бургас е вече 20 дни без вода, защото собствениците на апартаменти отказват да изградят за своя сметка водопроводна шахта пред сградата, предаде репортер на Burgas24.bg.

Хората смятат, че това е ангажимент на Водоснабдителното дружество, което при подмяната на уличните водопроводи дало предписание кооперацията сама да си построи шахтата. След като не изпълнили предписанието им спрели водата на 10 октомври.

Иванка Здравчева обясни проблема така: "От ВиК казват, че не отговаряме на новата наредба, което не е вярно. На 4,80 м от улицата ни е сградата според закона, а над 5 метра се изискват такива шахти".

От ръководството на ВиК контрираха : "тяхното водопроводно отклонение не влиза директно в кооперацията, а заобикаля цялата кооперация и влиза отстрани и водопроводното им отклонение не е на 4,90, както те твърдят, а излиза около 15 метра".

Хората търсят решение на спора вече няколко месеца пишейки жалби до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, дори с министерството на регионалното развитие. В това време водоснабдителното дружество им спряло водата. Отрязали им и тръбите.

Здравчева е категорична, че ВиК няма никакво законово основание, абсолютно никакво, най-малкото заради това, че тече тая преписка.

"Отделно ДКЕВР не спазва също никакви срокове. До 30 дена трябваше въпросът да се разреши и да имаме отговор. Ние ще си търсим правата докрай. Следващата инстанция, ако ДКЕВР писмено не ни защити, е Върховният съд."

Хората се снабдяват с вода кой откъдето може, а тези, които имат възможност са напуснали кооперацията и са се изнесли на вили или при приятели.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).