Зелено градче правят край езерото Вая

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:56 / 30.05.2009
1175
Жилищен комплекс от 26 еднофамилни сгради и една апартаментна сграда край най-голямото естествено езеро в България - езерото Вая, изгражда държавното предприятие "Строителство и възстановяване".

Инвестиционният проект VAYA Lake Garden Estate се изпълнява от фирмата инвеститор, а проектната част е на "ГУСВ проект". "Стилът на къщите не е класически. Ще предложим разнообразни като визия, оформение и цвят къщи за клиентите, а сградата ще бъде с 28 апартамента, обясни за "Строителство Градът" главният проектант - управител на фирмата, арх. Николай Няголов. Комплексът от градински тип на езерото край Бургас ще бъде поетапно изпълнен през следващите 3-5 години. Цените на апартаментите и къщите са достъпни за клиента - 450 евро на кв.м при апартаментите и 850 евро на кв.м - за къщите. Езерото Вая е уникално за Европа и света. То е дълго 9.6 км, в най-широката си част е 4.5 км, а общата му площ е 2760 хектара. В голяма си част растенията и животните в него са защитени. Затова и мотото на бъдещия комплекс е "Уют и хармония на езерния бряг".

Жилищният комплекс ще заема площ 19 832 кв.м. В нея ще се разполагат стилни и функционални жилища, съчетание на модерен дизайн и комфорт с предимно светли фасади в топли тонове. Къщите ще са на два етажа, а апартаментната сграда - на четири.Изпълнението предвижда приложение на съвременни технологии и висококачествени материали, топло- и звукоизолации. Конструкцията е монолитна стоманобетонова и с разчупени линии. Жилищата ще разполагат с просторни помещения и тераси, ориентирани към езерото.

Източник: в. "Строителство Градът"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).