Затварят детска кухня в Славейков заради строеж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:44 / 13.07.2009
1053
Частен строеж затваря най-големия пункт на детската млечна кухня в комплекс "Славейков". Той се намира до блок 64 и обслужва над 120 деца на възраст от 10 месеца до три години. Пунктът представлява малък павилион, който заедно с разположените търговски обекти наблизо, сред които цветарски магазин, фризьорско ателие и магазин за дрехи, ще бъде премахнат заради бъдещите строителни дейности.

"В петък имаше оставена бележка, че поради започване на строеж от 25-ти юли пункта временно ше бъде затворен. Предлагат ни да взимаме храна от другите два обекта, които обаче са крайно неудобни и никой не казва докога ще бъде така", коментираха майки от комплекса.

От днес те ще трябва да изминават двойно по-голямо разстояние за да взимат обяда на малчуганите си. Останалите два пункта са в блок 13 до заведение "Орфей" и до блок 39. Опасенията на майките са, че на практика в "Славейков" ще останат само две места за раздаване на детска храна. Според тях придвижването през зимата ще бъде още по-трудно.

"Храната се раздава от 11.00 до 12.15ч. Другите две места дали ще успеят да поемат и нашите деца и да ни обслужат за това време. Не сме против частната инвестиция, но нека да се потърси помещение в същия район" - каза Петя Стаменова, майка на 18-месечна дъщеря.

Днес в общината ще бъде входирано искането на майките за бърза реакция от страна на администрацията заедно с подписка, подкрепена от над 100 млади семейства.

Източник: в. "Морски Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
15.07.2009 Д-р Мануелян: Има решение за детската кухня в „Славейков”
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).