Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Застрахователният бизнес търпи отрицателен ръст
Автор: Екип Burgas24.bg 12:21 / 24.06.2010Коментари (0)423
© Burgas24.bg
Застрахователният бизнес като цяло търпи отрицателен ръст, каза Никола Баиряков, управител наклон на голяма застрахователна фирма. По неговите думи това се дължи на проблемите, които изпитват фирмите при разплащането помежду си, намаленият паричен поток, а при физическите лица - на осезаемото занижаване на личните доходи. "Продължават доминиращо място да заемат автомобилните застраховки, съгласно отчета за първото тримесечие. Това са автомобилните застраховки Каско на моторните превозни средства и Гражданска отговорност", обясни застрахователният агент. Дела на тези застраховки в общия обем на застрахователния бизнес продължава да се покачва, което показва, че хората се въздържат да правят обичайните застраховки на дома, имуществото и живота, уточни той.

"Тенденция се формира от края на миналата година и продължава до този момент. Като цяло обхвата по жинотозастраховането на целия пазар в Източна Европа традиционно е нисък, въпреки че в развитите пазари в Западна Европа, той е доминиращ. Последните години, благодарение на упоритата работа на застрахователите в тази посока и превантивната информация по продажбата на тези застраховки, има съживяване", каза Баиряков. Според него в застрахователния бизнес сезонността не е определящ фактор, тъй като застраховките са с едногодишен срок на действие. Много малка част от застраховките имат сезонен характер като отговорността на хотелиера, злополуки при туристи. Тези застраховки се сключват обичайно сезонно.

"Последните години има раздвижване и в тази посока. Българските туристи започват да се интересуват за покритието при тези застраховки за евентуално, настъпващи злополуки или трагични събития, свързани със здравето по време на почивка, тъй като рисковите фактори се увеличават в този период. Като обеми тези застраховки не са значими и не са масови", каза още застрахователят. При застраховките на имущество има задържане на сравнително ниско ниво. Покритието в страната като обхват е около 2% т.е. от 100 домакинства 2-3 семейства правят тази застраховка, посочи той. Нестандартни застраховки, свързани с определени части от тялото на известни личности, не са популярни сред застрахователите, защото няма запитвания, тъй като цените на този тип застраховки са много високи и малко хора могат да си позволят.

"Липсва потребност и пазар за този вид услуга, застрахователните компании нямат добра практика и статистика за да разработят по-детайлно тези застраховки", каза Баиряков.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: