Засилено полицейско присъствие днес по пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:29 / 27.12.2009
422
Засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение ще има днес в страната, заради края на почивните дни и очакваното интензивно движение. Главна дирекция "Охранителна полиция" е разпоредила мерки за облекчаване на движението по традиционно натоварените участъци от пътната мрежа.

За предотвратяване на образуването на колони и задръствания "Пътна полиция" ще организира засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол днес - за "входа" на София, Пловдия, Варна, Бургас, Русе и сругите големи градове. Съобразно ситуациите ще се въвежда временна организация на движението като при необходимост, полицейските служители ще регулират трафика на място.

В случай на влошаване на метеорологичните условия, още преди да са възникнали проблеми за движението и задръствания, "Пътна полиция" ще въвежда превантивно ограничения и временно спиране на тежкотоварни и автомобили, неподготвени за зимни условия. При въведено задължително изискване за ползване на вериги, в проходите и в стръмни участъци от пътя няма да бъдат допускани автомобили без поставени вериги за сняг.

"Пътна полиция" съвместно с пътните органи ще събира актуална информация за пътната обстановка и настъпилите промени. Местните и националните медии ще бъдат информирани своевременно за въведени временни ограничения, забрани, пренасочване на движението, интензивност на транспортните потоци, валежи, заледявания, злополуки.

От КАТ призовават за разумно шофиране и търпимост, което е гаранция за сигурността.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).