Защитеното жилище за млади хора ще се издържа от държавата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:01 / 22.07.2010
408
Докладна записка, с която се предлага да се изготви проект Защитеното жилище за млади хора с увреждания да премине на финансиране като държавно делегирана дейност, предложи кметът на Бургас Димитър Николов. Решението бе одобрено от общинските съветници с мнозинство. Защитеното жилище е изградено в партньорство с община Бургас и сдружение "Равновесие".

С решение на общинския съвет през 2008 година имот, собственост на "Медицински център III " е предоставен на сдружение "Равновесие" за ситуирането на защитеното жилище. Следващата година сдружението в партньорство с общината кандидатстват по проект "Красива България" за реконструкцията на сградата, като община Бургас съфинансира ремонта с 32 261 лева. От февруари тази година Защитеното жилище се финансира по друг проект по програма "Развитие на човешките ресурси", като това финансиране е спечелено за срок от 14 месеца.

В момента в жилището са настанени 14 млади хора част от които са с увреждания и други, които са здрави, но са на възраст 18 години и са напуснали дома за деца лишени от родителски грижи. "Основно колегите назначени по трудов договор по проекта работят за по-добрата интеграция на тези млади хора, които са напуснали институциите да си намерят работа, да научат трудовото законодателство, да придобият квалификация и наистина да станат пълноценни граждани на обществото", каза Мая Казанджиева, началник на отдел "Социални дейности" към община Бургас ,която чакаше решението на съветниците.

Тя допълни, че в докладната се предлага това защитено жилище, след приключването на срока на проекта по оперативната програма, да се финансира от държавата за да може дейността му да продължи и след приключването на оперативната програма. Съветниците успяха да гласуват решения до 12 точка в дневния ред и си разрешиха обедна почивка до 13,45. Тяхното решение очакват още 45 докладни.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).