Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Защитата на Любомир Симеонов: Мотивите за убийството са, че е искал някой да го чуе
Автор: Екип Burgas24.bg 14:20 / 26.09.2013Коментари (5)1768
© Bulfoto
Мотивите за убийството са, че е искал някой да го чуе. Това каза пред журналисти Ваня Радиева, служебен защитник на обвиняемия за убийството на Павлина Йовчева, Любомир Симеонов.

"Лично на мен ми каза, че е ако е можел е щял да посегне сам на живота си, каза: "Аз не мога сам да посегна на живота си", допълни тя.

"Имал е одобрен инвестиционен проект, давали са уверение, че ще му отпуснат банков кредит, защото от европейския фонд са му разрешили около милион, остатъкът е трябвало да осигури. Той се е опитал да го осигури, чрез кредит от банката. Давали са му уверение, че ще му отпуснат този кредит и когато идва ред да му се одобри кредита му налагат да ползва друга строителна фирма", разказа служебният защитник.

От банката са искали Симеонов да ползва друга строителна фирма, посочена от тях, което той отказал да направи, каза още адвокатът. С убитата се познават лично, има отпуснати и други кредити от същата банка, разясни Радиева.

Познавал се и с Веселин Желев, директор на клона на банката в Карнобат. Адвокатът отрече, че подсъдимият е имал списък с лица, които да убие, както се е тиражирало в някои медии.

"Той смята, че това е кауза и това, което целеше той, е интересът, който проявявате в момента", посочи служебният защитник като посочи, че до момента институциите, до които Симеонов е сигнализирал, са мълчали.

"Той е тръгнал да се предаде в държавна медия. По пътя е размишлявал и е решил, че не е удачно това му решение. Бил стигнал до Сливен и е използвал случая да се предаде там. Не е искал да се укрива, не е направил никакви постъпки оръжието, нито себе си", посочи адвокат Радиева.

Тя допълни, че Симеонов съжалява, че е отнел човешки живот, но не желае да говори от негово име. Самият Симеонов отговори на журналистически въпрос дали съжалява за деянието си с : "не е еднозначен отговорът".

Адвокатката обясни, че прокурорът не дава на подсъдимия да говори пред журналисти още, тъй като разследването е съвсем в началото.

В съда стана ясно, че Симеонов е извършил убийството с незаконно оръжие, следил е убитата и е изчакал удобен момент да извърши деянието си. Според държавното обвинение, поведението на Симеонов се характеризира с дързост, упоритост и жестокост. Именно заради това прокуратура поиска най-тежката мярка "задържане под стража".

Сред опасенията на прокуратура бяха, че Симеонов има възможност да се укрие или да напусне пределите на страната, както и да извърши друго престъпление. От своя страна защитата посочи, че постоянния адрес и чистото съдебно минало обуславят по-лека мярка за неотклонение като парична гаранция или домашен арест. Съдът обаче, заяви, че на Симеонов е повдигнато обвинение по чл. 116, ал.1, т.9 от НК, което предвижда от 5 до 15 години затвор, доживотна или доживотна без право на замяна присъда, изключително тежко престъпление, което е налага и най-тежката мярка - "задържане под стража".

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 36
01.12.2015 »
06.04.2015 »
01.04.2015 »
20.11.2014 »
12.10.2014 »
07.10.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да чухме го и сме в ужас от наглостта му, особено на фона на всички останали убийства в държавата. Много жалко, че въоражените разправи не си останаха в 90-те години на миналия век. Мутренското май продължава да живее и то не само в Симеонов. Тоя човек е извършил убийство с незаконен пистолет, а пък след това обвинява в някакви измислени рекети и кой знае още какво ще предложи на прессата само и само да пишат за него. Пълен застой в 90-те.
0
 
 
Да осъждаш деянието на Любомир Симеонов е като да съдиш теле, вкарано на заколение, че не е стояло безропотно,а е блъснало и убило един от колячите си. Не че е хубаво да го убива, но не му е оставена друга възможност да действа цивилизовано.
Aнонимен
на 26.09.2013 г.
0
 
 
Като иска да го чуят да говори, а не да стреля....ама себе си НЕ МОГЪЛ....егати героя...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: