Заседанието на ОбС започна с протест на пенсионери, освиркаха кмета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
11:04 / 30.10.2012
1351
С протестен митинг на около 50 пенсионери започна днешното заседание на Общинския съвет в Бургас. Недоволните да организирани от Национален фронт за спасение на България /НФСБ /, а протестът е насочен срещу готвените промени в работата на местния парламент, които предвиждат на заседанията да няма телевизионни камери, предаде репортер на Burgas24.bg.

Протестиращите, организирани от групата съветници на СКАТ посрещаха с викове "Оставка!" всеки един от съветниците на ГЕРБ, а по-късно част от групата влезе в залата за заседания, в която се провежда сесията. С освирквания бе посрещнат и кмета Димитър Николов.

Цялата организация на протеста - плакати, поведение на събраните и влизането им в залата се организира от съветниците - телевизионери на СКАТ, които недоволстват, че ако промените бъдат приети ще спре директното излъчване на заседанията на Общинския съвет.

До решението ОС да промени правилника се стигна, след като председателят на местния парламент Снежина Маджарова получи закана за убийство в писмо, адресирано от мъж от Варна.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).