Заподозряните в отвличането на бизнесмена Стоян Стоянов остават в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:56 / 17.07.2009
2631
Двамата варненци, замесени в отвличането на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов остават в ареста. Това реши състав на Бургаският Апелативен съд, който днес гледа исканата от защитата на двамата промяна на мярката за неотклонение. Стоян Илиев Колев и Нено Атанасов Стоянов, и двамата от Варна, бяха задържани от полицията миналата сряда. Обвинението срещу тях е за отвличане и проявена особена жестокост към лицето- изчезналият бургаски бизнесмен и собственик на фирма Гранити Стоян Стоянов. И двамата са с криминални досиета - за наркотици и кражби.

Състав на БАС с председател Дора Чинева гледа процеса по исканата от защитата на двамата промяна на постоянната им мярка задържане под стража в по-лека. Процесът отново се гледа при закрити за медиите врата по искане на защитата на Стоян Илиев Колев и Нено Атанасов Стоянов.

По време на процеса бяха представени личностни характеристики на двамата обвиняеми за отвличането на собственика на фирма „Гранити" Стоян Стоянов. Представен бе болничен лист от адвоката на Стоян Колев, за това че съпругата му има сериозно заболяване и не може да се грижи пълноценно за двете им деца.

Според прокурора по делото от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съучастничество на двамата в подстрекателство и помагачество, свързани с отвличането на 6 март миналата година. Налице са предходни осъждания на Стоян Колев. От характера на извършеното престъпление, което е с особена обществена опасност, както и характеристиките на личностите на двамата говорят, че те са обществено опасни и от събраните доказателства по делото било видно,че двамата са готови да извършат всичко за пари е мнението на прокурора.

Според него задържането под стража се налагало тъй като повдигнатото им обвинение може да претърпи промяна след като бъдат събрани още доказателства.От своя страна защитата е на мнение, че няма достатъчно доказателства, а обвнението се крепяло на ненадеждни свидетели, които преразказвали чуто от трети лица.

Собственикът на най- голямата фирма за търговия със строителни материали "Гранити " изчезна на 6 март 2008 г около 20 часа вечерта. Преди да се прибере той е позвънил у дома си. По непотвърдена информация, Стоянов е паркирал личния си автомобил "Лексус" в подземния гараж, след което е тръгнал да напуска гаражната клетка. Но така и не е стигнал до апартамента си.


Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
10.03.2020 Оправдаха обвиняем в отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов
18.07.2017 Вече има присъда по делото "Гранити“
13.10.2015 Разпитаха анонимен свидетел по дело за отвличане и убийство на бургаски бизнесмен
27.04.2015 Окръжен съд - Бургас отложи делото "Гранити"
06.03.2015 Върнаха за ново разглеждане делото "Гранити"
09.12.2014 Подсъдимите по делото "Гранити" поискаха да бъдат оправдани
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).